Tekirdağ yağmura teslim

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağ yağmura teslim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 17:04

TEKİRDAĞ’da aniden bastıran ve yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağmur nedeniyle cadde ile sokaklar kısa süre göle döndü. Halk pazarında bazı pazarcı tezgahlar yıkılırken, sulara kapılan 51 yaşındaki Hatice Hasanoğlu çevreden yetişenler tarafından kurtarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Malkara ve Şarköy’de de etkili olan yağmur nedeniyle çok sayıda işyerini su bastı.

Haberin Devamı

Tekirdağ’da aniden bastıran yağmur yağışı adeta yaşamı felç etti. Kısa sürede cadde ve sokaklar yoğun su birikintileriyle doldu. Yarım saat süren yağmur yağışı nedeniyle sahil caddesinden geçen araçlar trafikte yoğun su birikintileri nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Atatürk Bulvarı’nda birçok araç nehre dönen yollarda mahsur kaldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, AFAD ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri harekete geçti. Belediye ekipleri suların dolduğu Cumhuriyet Meydanı, Ördekli Dere, Soğukkuyu ve Altınova mahallelerinde mazgalların kapaklarını açarak baskınları önlemeye çalıştı. Tekirdağ- Malkara karayolu yoğun sular nedeniyle polis ekiplerince trafiğe kapatıldı. Sahilde caddesinde bulunan birçok işyerini su bastı.

SEMT PAZARINI SEL DENİZE SÜRÜKLEDİ

Perşembe günleri kurulan halk pazarındaki tezgahlar yoğun suların bayır aşağı inmesi nedeniyle zarar gördü. Bazı tezgahlar yağmur sularına kapılarak denize doğru sürüklendi. Pazaryerini savaş alanına çeviren yağmur suları maddi hasara sebep olurken, Pazar alışverişi yapmak isteyen 51 yaşında Hatice Hasanoğlu ise sulara kapılıp sürüklendi. Çevredekilerin yardımıyla kurtarılan Hasanoğlu, pazar girişinde bekletilen ambulansla hastaneye götürüldü.

MALKARA’DA İŞYERLERİNİ SU BASTI

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir çok işyerini su bastı. Çok sayıda araç yolda kalırken, ulaşımda güçlük çekti. Yağmura yolda yakalanan vatandaşlar ile araç sürücüleri isyan etti. Vatandaşlar yolun karşısına geçmek için bile güçlük çekerken, cadde ve sokaklar kısa sürede yoğun yağmur sularıyla doldu. Bazı araç sürücüleri araçlarını iterek sudan çıkarmaya çalışırken, bazıları da çekici vasıtasıyla yolda kalan araçlarını kurtarmaya çalıştı. Meteoroloji yetkilileri, aralıklarla yaklaşık 3 saat süren yağmurda metrekareye 71 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

ŞARKÖY’DE DE PLAJLAR BOŞALDI

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde sağanak yağışın etkisine girdi. Yoğun yağış nedeniyle birçok işyerini su basarken, tatil ilçesinin plajları yağmur nedeniyle boşaldı. Aralıklarla elektriklerin kesildiği Şarköy’de işyeri sahipleri, suları tahliye etmeye çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!