Ateş savaşçıları görev başında

Güncelleme Tarihi:

Ateş savaşçıları görev başında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 01:27

Ateş savaşçıları, bu yılın ilk 6 ayında 2 bin 941 yangına koştu. Başkent İtfaiyesi yangınların yanı sıra, 24 göçük olaylarına müdahale etti, boğulma vakalarında 6 cansız bedeni su altından çıkardı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, ‘ateş savaşçıları’ diye de tanınan Ankara İtfaiyesi, bu yılın ilk 6 ayında yangın, trafik kazası, suda boğulma, taşkın, göçük, sıkışma, intihar, çukura düşme, ev ve iş kazaları gibi birçok alanda vatandaşların imdadına koştu.
Başkent İtfaiyesi’nin 6 ayda en çok müdahale ettikleri olayın başında 2 bin 941 ile yangın geldi. Bu süreçte 15’i kamuya, 936’sı özel kişi ve kuruluşlara ait binalarda yangın çıktı. Atölye-imalathane, fabrika gibi yerlerde 143, motorlu araçlarda 301, odun-kömürlük deposu gibi yerlerde 60, orman ve fidanlıklarda 11, ot-saman-çöp-ekin yerlerinde ise bin 172 yangın olayı meydana gelirken, 303 yangın olayı da diğer kategorilerde yaşandı.
İtfaiye ekipleri 6 aylık sürede su baskınlarının yanı sıra, 107 intihara teşebbüs, 24 göçük olaylarına müdahale ederken, 114 asansörde mahsur kalanları kurtarma operasyonunda zor durumdaki Ankaralıların yardımına koştu. Özellikle boğulma olaylarında uzman dalgıç ekipleri bulunan Büyükşehir İtfaiyesi, 6 boğulma olayında derin sulardan ceset çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!