Snowden Rusya'dan 3 yıllık oturma izni aldı

Güncelleme Tarihi:

Snowden Rusyadan 3 yıllık oturma izni aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 16:34

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'in Rusya'dan üç yıllık oturma izni aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Snowden'in avukatı Anatoli Kuçerena, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, "Snowden 1 Ağustos'dan itibaren 3 yıllık oturma izni aldı" dedi.

Avukat Kuçerena, "Bu ona gelecekte Rus vatandaşlığının da kapısını açabilir. Snowden üç ayı aşmayacak şekilde yurt dışına da çıkabilir" diye konuştu. Kuçerena, Snowden'ın Rusya'da mütevazı bir hayat yaşadığını belirterek, güvenliğinin özel bir şirket tarafından sağlandığını kaydetti.

NSA'nın, ABD ile diğer ülkelerde milyonlarca kişinin telefon konuşmalarını kaydederek istihbarat topladığını ortaya koyan belgeleri sızdırarak gündeme gelen Snowden, 23 Haziran 2013'te Rus havayolu şirketi Aeroflot'a ait uçakla Hong Kong'dan ayrılarak Moskova'ya gelmiş ve Rusya gümrük kapısından geçmeyerek havaalanının transit yolcu bölümünde kalmıştı.

Snowden, havaalanından çıkmak ve diğer ülkelere gidebilmek için avukatı Kuçerena vasıtasıyla Rusya'dan geçici sığınma talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren Rusya Federal Göçmen Bürosu, Snowden'a 1 Ağustos 2013'ten geçerli olmak üzere bir yıllık geçici sığınma hakkı vermişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!