Hürriyet Avrupa'dan bir yenilik!

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Avrupadan bir yenilik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 00:11

Bu günden itibaren Hürriyet Avrupa sizlere Türkiye'den haberler iletiyor. İlk uygulamaya bugün başlıyoruz.İşte Türkiye'de il il olan olaylardan seçtiklerimiz:

Haberin Devamı

DİYARBAKIR:
Kızlarını zorla evlendiren aileye 8, damada 15 yıl hapis
DİYARBAKIR'da, dini nikahla istemediği kişiyle evlendirilen Y.T., evden kaçarak polise sığındı. Soruşturma başlatan savcı genç kızın evlendirildiği C.D., annesi B.D., babası C.D. ve genç kızın babası Y.T. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 8- 15 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açtı.

BURSA:
Otomotiv ihracatla nefes alıyor
İÇ pazardaki daralma nedeniyle sıkıntı içerisindeki otomotiv endüstrisi, Temmuz ayında bayram tatili nedeniyle 3 günlük eksik çalışmaya rağmen, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artışla 1 milyar 994 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, 16 aydan bu yana ihracatta artış trendinin sürdüğünü bildirirken, "Dış satışlarımızda önümüzdeki aylarda da ortalama yüzde 10 seviyesinde büyürsek, yıl sonunda 23 milyar dolarlık ihracata ulaşabileceğiz" dedi.

ADANA:
Adanaspor'da transfer
PTT 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, Spor Toto Süper Lig takımlarından Trabzonspor'un savunma oyuncusu Abdullah Karmil'i 2 yıllığına renklerine bağladı.Kulüp Başkanı Bayram Akgül ile görüşen ve kendisini Adanaspor'a bağlayan 2 yıllık sözleşmeye imza atan Karmil, takımla ilk antrenmanına çıktı.

HAKKARİ:
Belediyeden Suriyeli Kürtler için yardım çağrısı
Geçen Ramazan ayı başında Hakkari Belediyesi tarafından 'Rojava’daki katliama sessiz kalma' adıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında bugüne bir çok vatandaş, yardım kolilerini belediyeye teslim etti. Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi, İŞID militanlarına karşı savaşan ve zor günler geçiren Suriyeli Kürtlere acil yardım çağrısında bulundu. Çiftçi, yardım kampanyasının devam ettiğini, topladıkları yardımları birkaç güne kadar Rojava’ya göndereceklerini söyledi.

TRABZON:
Türk sinemasının tarihi kitaplaştırılıyor
Yazar Serkan Türk, 23 farklı kentte yaşayan 53 yazarın Türk sinemasının yüz yıllık tarihi hakkında görüşlerini alarak hazırladığı "Yüzyıllık Perde" adlı kitabı önümüzdeki ay okuyucuyla buluşacak.

ANKARA:
Sapara başkente döndü
PTT 1. Lig takımlarından Ankaraspor, Slovak orta saha oyuncusu Marek Sapara'yı transfer etti.Yeni sezonda şampiyonuk hedefleyen başkent temsilcisi, 2010 ve 2011 yıllarında Ankaragücü'nde oynayan 32 yaşındaki Sapara'yı 2 yıllığına renklerine kattı. Ankaragücü'nde çıktığı 41 maçta 6 gol atan Slovak oyuncu, Türkiye'de Trabzonspor ve Gaziantepspor takımlarında da forma giydi.

İZMİT (Kocaeli):
Yatırımcıların en gözde bölgesi; Doğu Marmara
Doğu Marmara Bölgesi Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerini kapsayan sosyal ve ekonomik özellikleri, nitelikli iş gücü, lojistik avantajları ve gelişmiş yaşam standartlarından dolayı Türkiye'de yatırım konusunda cazibe merkezine dönüştü. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, bölgede 30 milyar 790 milyon TL’lik yatırım ve 60 bin 750 kişilik istihdamı kapsayan 1336 teşvik belgesi alındığını, yatırımcı için en gözde bölgenin Doğu Marmara olduğunu söyledi.

TUNCELİ
Tunceli'de cinayet
Tunceli'nin Pertek ilçesinde bir kişi, tartıştığı amcasının oğlu tarafından silahla vurularak öldürüldü. İddiaya göre, Pertek ilçesine bağlı Pınarlar köyü Ak mezrasında C.Ö. ile amcasının oğlu Hüseyin Ö. (58) arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü.Kavgada tüfekle vurulan Hüseyin Ö, olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli C.Ö, gözaltına alındı.

ANTALYA:
Limonun tanesi 2 Lira'ya koşuyor
ÜRETİM miktarının düşüklüğü, ihracat artışı nedeniyle fiyatı son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşan limonun kilosu, 6.2 liraya yükseldi. Market ve pazarlarda kilosu 8.95 TL'den satılan limonun tane fiyatı ise 1.79 TL'ye denk geliyor. Limon üreticisi Arjantin'de üretim miktarının düşmesine bağlı Türkiye'nin ihracatının artması ve Kapadokya'da yer altı mağaralarında depolanan limon oranının yüzde 40'a yakın daha az olması nedeniyle limon fiyatları tavan yaptı. Limonun 1.79 TL olan tane fiyatının da ağustos ayı içinde 2 TL'ye kadar çıkması bekleniyor.

AYDIN:
İş makinesi operatörü kazada öldü
AYDIN'ın Çine İlçesi'nde, maden ocağındaki mesaisinin bitiminde eve dönerken rampa aşağı inerken yönetimindeki kepçenin kontrolünü yitiren Uğur Beyhan, 6 metreden şarampole yuvarlanan araçta ağır yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine gelen acil yardım ekipleri, Bayhan'ı ambulansla Çine Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Beyhan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölüm haberini alan yakınları büyük üzüntü yaşadı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ELAZIĞ:
Elazığ'da yerel sanatçı kazada öldü
ELAZIĞ'da, aşırı hız nedeniyle yoldan çıkan otomobil ağaca çarptı. Kazada otomobil sürücüsü yerel sanatçı 48 yaşındaki Mazlum Pektaş yaşamını yitirdi. Keban İlçesi'nden Elazığ'a doğru giden Mazlum Pektaş yönetimindeki 44 HR 894 plakalı otomobil, Poyraz Karakolu'na 500 metre kala, aşırı hız nedeniyle yoldan çıktı. 150 metre kadar ilerleyen otomobil bir ağaca çarparak durdu. Araç içerisindeki sürücü Mazlum Pektaş, olay yerinde hayatını kaybetti.

KONYA:
Traktör Çarşamba Çayı'na uçtu: 1 Ölü, 5 yaralı
KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde oturan 44 yaşındaki Durmuş Köse, tarımsal alanda kullanmak üzere su borusu almak için ailesiyle birlikte traktörle Yalıhüyük İlçesi'ne gitmek için yola çıktı. Köse yönetimindeki 42 ZL 494 plakalı traktör ve bağlı bulunan iki römork kontrolden çıkıp yolun kenarındaki Çarşamba Çayı'na uçtu. Kazada Durmuş Köse, eşi 42 yaşındaki Fatma Köse, çocukları 16 yaşındaki Rabia Köse 13 yaşındaki Kübra Köse, 10 yaşındaki Abdülkadir Köse ve kayınbiraderi 26 yaşındaki Mustafa Ünal çevreden yetişenler tarafından kurtarıldı. Ancak Rabia Köse kaldırıldığı Seydişehir Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

BURSA:
Koca dayağından bacağı kırıldı
BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, Gürcistan asıllı eşi Modana C. ile sık sık tartışıp kavga ettiği bildirilen Ahmet C., iddiaya göre dün eşini öldüresiye dövdükten sonra evden kaçıp gitti. Sesleri duyan komşularının haber vermesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri geldi. Yerde baygın halde bulunan Madona C. 112 ambulansıyla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Madona C.'nin vücudunda ezik ve çürüklerin yanı sıra sol bacağının da kırıldığı anlaşıldı. Eşini döverek hastanelik eden Ahmet C. ise polis tarafından aranıyor.

ÇANAKKALE
Sağanak yağış Çanakkale'yi felç etti
ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde, sabahın ilk saatlerinden itibaren aralıklarla süren gök gürültülü sağanak yağış, ilçedeki hayatı olumsuz etkiledi. Gelibolu'dan İstanbul'a ulaşımı sağlayan çevreyolundaki bir şantiyedeki barakalarda kalan 2 işçi ve ailelerinden oluşan 7 kişi mahsur kaldı. AFAD ekipleri, işçilerin kurtarılması için çalışma başlattı.

KARABÜK:
Restorasyon çalışmaları tamamlandı
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesindeki 144 yıllık İskalyon binasında başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak yaptığı açıklamada, 1870 yılında yapılan ve daha önce kilise külliyesi, askeri depo ve marangozhane olarak kullanılan İskalyon binasının restorasyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

KİLİS:
Sınır Kapısında kaçak eşya ele geçirildi
Öncüpınar Sınır Kapısı'nda görevli Gümrük Muhafaza Müdürlüğü memurları, Suriye'den gelen özel bir nakliye şirketine ait TIR'ın sürücüsünün hareketlerinden şüphelendi. Gümrük Muhafaza memurlarının TIR'da yaptığı aramada; 300 metre perde, 2 bin 530 krem, 210 losyonu, 2 bin 100 şampuan ve bin 45 diş macunu ele geçirildi. Kaçak eşyalar ile TIR'a el koyan görevliler, sürücü A.Ö.'yü de gözaltına aldı.

ZONGULDAK:
Yenilenen maden ocağı asansörleri için kurban kesildi
TTK bünyesinde 1964'te kurulan Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında kullanılan, 'kafes' tabir edilen iki asansör kabini 50 yıl sonra yenilendi. İşçilerin yerin metrelerce altındaki üretim noktalarına ulaşmalarını sağlayan kabinler için tören düzenlendi. Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir'in de katıldığı törende işçiler, iş kazaları sonucu hayatını kaybeden madenciler için dua etti. Ardından, işçilerin aralarında topladıkları para ile alınan koç kurban olarak kesildi. Kurbanın kanı yenilenen kabinlere sürüldü.

BURSA:
Kolonya içen genç öldü
BURSA’nın Orhangazi İlçesine bağlı Yeni Gürle Mahallesi’nde yaşayan Gürkan Göçmen, önceki akşam arkadaşıyla gezmeye çıktıktan sonra elinde kolonya şişesi ile evine gitti. Annesi Rafiye Göçmen’den su isteyen Gürkan Göçmen kısa bir süre sonra fenalaşarak yere yığıldı. Gürkan Göçmen’in annesi Rafiye Göçmen, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Eve gelen ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç adama ilk müdahale burada yapıldı. Durumu ağır olan genç daha sonra Bursa'da Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Eşinden ayrıldığı belirtilen bir çocuk babası Gürkan Göçmen doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

KOCAELİ:
Değirmendere'de fındık bahçeleri yok oluyor
KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'ne bağlı belde iken 2009'da mahalleye dönüştürülen Değirmendere çevresinde yaygın olarak yetiştirildiğinden 'Değirmendere fındığı' olarak bilinen ince uzun fındığın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu bildirildi. 17 ağustos Marmara Depremi'nin ardından bu bölgede yerleşimin bahçelerin bulunduğu alanlara kayması nedeniyle fındıklıklar bir bir binalara teslim olurken, mevcut bahçelerin sahipleri de masrafı çok olduğu için bu üründen vazgeçiyor.

MUĞLA:
Alkollü sürücü kaza yaptı: 5 yaralı
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, 1.80 promil alkollü sürücünün otomobille arkadan çarptığı taksi savrulup park halindeki bir başka taksiyle çarpışarak durdu. 5 kişinin yaralandığı kaza sonrası taburcu edilen alkollü sürücü, 'kasten yaralamaya neden olmak' suçundan gözaltına alındı.

KAHRAMANMARAŞ:
Yolcu otobüsü kamyona çarptı: 1 ölü, 27 yaralı
KAHRAMANMARAŞ'ta, önünde seyreden içki şişesi yüklü kamyona çarpan yolcu otobüsünün sürücüsü öldü, 27 kişi yaralandı. Kaza, sabaha karşı Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda meydana geldi. İddiaya göre, Hanifi Özenç yönetimindeki 65 DF 765 plakalı yolcu otobüsü, önünde seyreden Nesim Karaaslan yönetimindeki içiki şişesi yüklü 35 SK 856 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada otobüs sürücüsü Hanifi Özenç, olay yerinde öldü, kamyon sürücüsü Karaaslan ile otobüste bulunan 26 yolcu yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da şiddetli yağış
Tekirdağ'ın Malkara ve Şarköy ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Öğle saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran yağış nedeniyle Malkara ilçesinde caddelerde derin çukurlar oluştu, kopan asfalt parçaları nedeniyle D-100 karayolunun Malkara mevkisinde trafik durdu.

BALIKESİR
147,5 kilogram esrar ele geçirildi
Balıkesir'de bir evde 147,5 kilogram esrar bulundu. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, jandarma ve polis ekipleri, Altıeylül ilçesi Büyükbostancı Mahallesi'nde bir evde uyuşturucu bulunduğu bilgisine ulaştı. Arama yapan ekipler, 21,5 kilogramı paketler içinde satışa hazır olan 147,5 kilogram esrar ile 950 gram Hint keneviri tohumu ve bir ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi. Ev sahibi gözaltına alındı.

UŞAK:
Uşak Havalimanı'nda uçuşlar 3 gündür iptal
Uşak Havalimanı Müdürü Uğur Yalvaç, sosyal paylaşım Facebook'taki sayfasından Uşak Havalimanı'ndan geçen 10 Ocak'ta başlayan tarifeli Uşak-İstanbul seferlerinin yolcu yetersizliği nedeniyle yapılamadığını duyurup, duygu dolu bir yazıya yer verdi. Yalvaç, yazısında, " Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri Uşak ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında karşılıklı tarifeli uçuş gerçekleşmektedir. Bir şehrin gelişmesinde havalimanının rolü büyük olur. Ama her nedense Uşak'ta havalimanı yeterli ilgiyi görmemesi beni ve personelimi hadisesiyle üzmektedir" dedi.

MANİSA:
Thyateira'da 4'üncü dönem kazı çalışması başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ve Akhisar Belediyesi'nin desteğiyle başlatılan Thyateira antik alanında 4'üncü dönem kazı çalışmaları başladı. Kazı çalışmalarını yürüten ekibin Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümü görevlisi Prof. Dr. Engin Akdeniz, "31 kişilik bir ekiple Hastane Höyüğü'nde 4'üncü sezon kazı çalışmalarını başlattık. Tespit edilen 3 ayrı Mevkii'de, 10x10 metre ebatlarında, 2.30 metre derinlikte çalışmalarımız sürüyor. Bu alanlardaki kazılarda ilk olarak Tunç Çağı seramik parçaları bulundu. Amacımız höyüğün tabakalarına ulaşıp Prehistorik Yerleşimini açığa çıkarmaktır" dedi.

TARSUS:
Tarsus 33'üncü Üzüm ve Kültür Festivali
MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde geleneksel olarak düzenlenen Üzüm ve Kültür Festivali'nin bu yıl 33'üncüsü gerçekleştirildi. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği festivalde sanatçı Ferhat Göçer sahneye çıktı. 27 Aralık Stadyumu'nda düzenlenen festivalin açılışı Mersin Büyükşehir Belediyesi Folklor Ekibinin gösterisi ile yapıldı.

KARS:
10 dakika yetti
Kars'ta akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar ve dolu, sanayi bölgesinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dolunun etkisiyle çevre beyaz örtüye bürünürken ağaçların dalları kırıldı, çatılar uçtu, işyerlerini su bastı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!