Stephen Hawking'in hayatı film oldu

Güncelleme Tarihi:

Stephen Hawkingin hayatı film oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 06:16

İngiliz fizikçi Stephen Hawking'in hayatını anlatan "The Theory of Everything" (Her Şeyin Teorisi) adlı filmin fragmanı yayımlandı. "Yılın en ilham verici yapımı" olarak adlandırılan filmin şimdiden Oscar adaylığı konuşuluyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en ünlü bilim adamlarından Stephen Hawking'in hayatına odaklanan "The Theory of Everything", 1960'lı yıllardan başlayarak Hawking'in aşk ve öğretim hayatını anlatıyor. Kasımda ABD'de vizyona girecek yapıtın Oscar adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. İşte çok konuşulan o fragman...

Haberin Devamı

Stephen Hawkingin hayatı film oldu

Filmde ünlü fizikçiyi "Sefiller" filmindeki rolüyle adını duyuran Eddie Redmayne canlandırıyor. Jane Wilde karakterine ise Felicity Jones hayat veriyor.

Stephen Hawkingin hayatı film oldu

İlk gösterimi Toronto Film Festivali'nde yapılan film eleştirmenlerden tam not almıştı.

21 YAŞINDA HASTALIĞINI ÖĞRENDİ

Stephen Hawkingin hayatı film oldu

Stephen Hawking filmin çekimlerini izlemek isteyince set ekibi tarafından ağırlandı.

Haberin Devamı

Stephen Hawking 1960'ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Motor nöronların zamanla yüzde 80'ini öldürerek sinir sistemini felç eden; ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkûm etti. 1985 yılında sesini de yitirdi. Koltuğuna yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde iletişim kurabiliyor. Konuşmak istediğinde, elindeki elekronik aleti sıkarak, sandalyesine bağlı özel bilgisayarının ekranına, dakikada ortalama 10 kelimeyi sıralayabiliyor. Özel bilgisayarının hafızasında yaklaşık 2 bin 600 kelime bulunuyor. Herhangi bir kelimeyi söylemek istediğinde ekrana yazabiliyor. Sağlıklı insanların konuşmalarında kullandığı kelime sayısı da 2 bin 500 civarında. Dolayısıyla Hawking, duygularını ifade etmede kelime sıkıntısı çekmiyor.

Haberin Devamı

EINSTEIN'DAN SONRA EN BAŞARILI FİZİKÇİ

Stephen Hawkingin hayatı film oldu

Stephen Hawking ve Jane Hawking, gençlik yıllarında.

Hawking kuantum fiziği ve kara deliklerle ilgili iddialarıyla, bugün yaşayan bilim insanları arasında dünyada en çok tanınan isim. Kitapları, 40 dile çevrildi; evrenle ilgili çılgın teorik bilgilerini popüler hale getirmek için gereken maddi bağımsızlığı sağlayacak ve Cambridge Üniversitesi'ndeki uygulamalı matematik ve teorik fizik laboratuvarını geliştirecek kadar da sattı. Hawking, hastalığıyla gizemli bir kişilik. Son kitabı “Ceviz Kabuğundaki Evren”de, dünyanın büyük bir felaketle karşı karşıya kalabileceğini belirterek uzayda insan kolonileri kurulmasını gündeme getirmişti. Bir fenomen haline gelen ve milyonlarca satan “Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere” kitabı, Hawking'e asıl şöhreti getirdi. İlk kitabının yayımlanmasından bu yana gerçekleşen önemli buluşların ardındaki sırrı açığa çıkaran “Ceviz Kabuğundaki Evren”, “Zamanın Kısa Tarihi”nin bir devamı sayılabilir. Yeni kitabıyla yazar, evrenin temel ilkelerine dair anlaşılır yorumlarda bulunuyor. Hawking, Einstein’dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!