Babacan: Bank Asya'yı dün açıkladım, yeni bilgi yok

Güncelleme Tarihi:

Babacan: Bank Asyayı dün açıkladım, yeni bilgi yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 13:59

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ziraat Bankası’nın Bank Asya’yı almak için görüşme yaptığına ilişkin açıklaması sorulduğunda, “Dün canlı yayında gelişmeleri bütün açıklığıyla söyledim. Yeni bir bilgi yok” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dün Kanal 24 televizyonunda katıldığı bir programda Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın almak için görüşmelere başladığını açıklamış ve bankanın hisseleri yüzde 8'in üzerinde prim yapmıştı.

Ancak akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut bu açıklamayı yalanlayarak, "Sayın Başbakan'ın bilgisi dahilinde Bank Asya'nın devlet tarafından alınmasıyla ilgili bir tasarruf ya da girişim yoktur. SPK'yı göreve çağırıyorum. Bank Asya hisselerini kimler aldı" dedi.

Babacan: Bank Asyayı dün açıkladım, yeni bilgi yok
BANK ASYA'YA MALİYE'DEN ŞOK HABER

Yiğit Bulut'un açıklamalarının ardından banka hisseleri bugün yüzde 9 değer yitirdi.

BABACAN AÇIKLADI

Tüm bu gelişmelerden sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan konu ile ilgili yapacağı açıklama merakla bekleniyordu. Babacan, bugün TOBB Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası sırasında konu ile gili çok kısa bir açıklama yaptı. Bbacan, " “Dün canlı yayında gelişmeleri bütün açıklığıyla söyledim. Yeni bir bilgi yok” dedi.

Babacan: Bank Asyayı dün açıkladım, yeni bilgi yok
BANK ASYA HİSSELERİNDE SERT DÜŞÜŞ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!