Andreas T cinayet sırasında gözlemci miydi ?

Güncelleme Tarihi:

Andreas T cinayet sırasında gözlemci miydi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 14:58

NS'nun 10. kurbanı Halit Yozgat cinayetinde olay yerinde bulunan Hessen Anayasayı Koruma teşkilatı ajanı Andreas T'nin tesadüfen orada olmadığını güçlendiren yeni delillerin olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

NASYONAL Sosyalist Yeraltı (NSU) Neonazi çetesi 6 Nisan 2006'da Halit Yozgat'ı kendisine ait Kassel şehrindeki internet cafede katletti. Hessen Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı muhbiri Andreas T. cinayet sırasında cafede bulunuyordu. Muhbirin orada tesadüfen mi yoksa katilere yardım etmek amacıyla mı bulunduğu ile ilgili çok tartışma yapıldı. Muhbir tesadüfen orada bulunduğunu savunurken bu çok inandırıcı bulunmadı.

Halit Yozgat'ın babası İsmail Yozgat'ın Avukatı Thomas Bliwier “Andreas T bunu açıklamıyor ama onun cinayet sırasında gözlemci veya katilerle birlikte hareket ettiğini biliyoruz. Mahkemede yalan söyledi” dedi.

Andreas T. cinayette kullanılan silah ile ilgili bilgiyi konu basına yansımadan önce bildiğini bir çok kişiye anlatmıştı. Mahkeme de bu bilgiyi basından duyduğunu söylemeşti. Oysa, cinayette Ceska 83 model bir silahın kullanıldığı ile ilgili bilgi ilk kez Pazartesi öğleden sonra basında yer almıştı. Muhbir Thomas T. ise pazartesi öğleden önce verdiği ifadesinde silahla ilgili ayrıntılı bilgi aktarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!