Başka yerde olması mümkün değil

Güncelleme Tarihi:

Başka yerde olması mümkün değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 12:19

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Kandilli Beldesi'ndeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi'nde, maden işçilerini yerin metrelerce altına taşıyarak üretim noktalarına ulaşmalarını sağlayan 50 yıllık asansör kabinleri yenilendi. Kabinler, kurban kesilerek hizmete alındı.

Haberin Devamı

TTK bünyesinde 1964'te kurulan Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında kullanılan, 'kafes' tabir edilen iki asansör kabini 50 yıl sonra yenilendi. İşçilerin yerin metrelerce altındaki üretim noktalarına ulaşmalarını sağlayan kabinler için tören düzenlendi. Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir'in de katıldığı törende işçiler, iş kazaları sonucu hayatını kaybeden madenciler için dua etti. Ardından, işçilerin aralarında topladıkları para ile alınan koç kurban olarak kesildi. Kurbanın kanı yenilenen kabinlere sürüldü.

Haberin Devamı

Başka yerde olması mümkün değil

ÜSTÜN GAYRETLE KAZANDIRDIK

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, 50 yıldır değiştirilmeyen kafeslerin, Kuyu Bakım Servisi Şefliği tarafından yenilendiğini söyledi. Kafeslerin değiştirilmesinin önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Mutlu, "Kafeslerimiz ilk defa değişti. Belasız, kazasız bir çalışma sistemi sergilendi. Sizler, belasız, kazasız çalışmaya devam ediyorsunuz. Kazasız çalışmalarımıza devam edebilmemiz için Cenabı Allah'a niyaz mahiyetinde kurbanımızı kestik" dedi. Kuyu Bakım Şefi Murat Alagöz ise gazetecilere yaptığı açıklamasında, eski kafeslerin artık deforme olduğunu belirterek, "20 kişilik ekibin üstün gayretleri ile bu kafesleri müessesemize kazandırdık" diye konuştu.Kafesleri taşıyan halatların sürekli kontrol edilerek belli aralıklarla değiştirildiği belirtilirken, işçiler 35 kişi kapasiteli kabinlere ilk kez binerek yer altındaki mesailerine başladı.

Haberin Devamı

Başka yerde olması mümkün değil

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!