İzmir’de 30 dershane özel okul olmak için başvurdu

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de 30 dershane özel okul olmak için başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 11:48

Dershanelerin dönüşümüyle ilgili yasal düzenlemenin ardından, çalışmalar hızlandı. İzmir’de 189 dershaneden 30’unun özel okula dönüştürülmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruldu. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Melih Ağzıbüyük, "11 dershanenin dönüşümü onaylandı, diğerlerinin işlemleri sürüyor" dedi.

Haberin Devamı

Hükümetin tartışmalara ve tepkilere ’kapatmıyoruz, dönüştürüyoruz’ söylemiyle nokta koyduğu dershanelerin özel okula dönüşmeleri için başvuru süreci, 2 Haziran’da başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Dönüşüm Kılavuzu ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ni yayınlamasının ardından il milli eğitim müdürlüklerine dönüşüm için başvurular başladı. Özel okula dönüştürülmek istenen dershaneler okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise açabilecek, liselerin adı ’temel lise’ olacak. Özel dershane açısından da zengin olan İzmir’de bu dönüşümden yararlanmak isteyenlerin başvuruda bulunduğu belirtildi. 2014-2015 öğretim yılında eğitim hayatına başlayacak yeni okullarla ilgili bilgi de veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Melih Ağzıbüyük, şunları söyledi:
"İlimizde 2013-2014 öğretim yılı itibariyle 634 bin 623 öğrencimiz var. Yeni öğretim yılında eğitim öğretime başlayacak öğrenci sayımız kayıtlarımıza göre 22 bin 666. 2014-2105 öğretim yılıyla birlikte 2 yeni mesleki ve teknik Anadolu lisesi hizmete girecek, sayı 131’e çıkacak. Meslek liselerimizde örgün eğitimde 94 bin öğrencimiz öğrenim görüyor. 193 özel okul vardı, bu yıl 2 yeni okul açılış için başvuru yapmış durumda. İzmir’de 189 özel dershane hizmet veriyordu. Özel okula dönüştürülmek üzere müdürlüğümüze 30 başvuru yapıldı. Bunların 11’inin dönüşümleri onaylandı, 19 dershanenin dönüşüm ile ilgili işlemleri devam ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!