TEOG’da tartışmalı uygulama

Güncelleme Tarihi:

TEOG’da tartışmalı uygulama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 10:40

TEMEL Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde otomatik kaydın yapıldığı devlet okulundan dosyayı almadan özel okul kaydına izin vermeyen uygulama tartışmaya neden oldu. Özel okulda 9’uncu sınıfa geçen çocuğunun kaydını yenileyemeyen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “Devlet okulunda veli ve öğrencileri bir tür ikna odasına alıp yönlendirmek istiyorlar. Velinin iradesine, öğrencinin tercihine doğrudan müdahale ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

TEOG’da tartışmalı uygulama
Havutça, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “Velilerin, öğrencilerin tedirgin olmasına gerek yok” sözlerine karşın hem veliler, hem öğrenciler hem de özel okulları mağdur eden uygulamalar yapıldığını savundu. Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 9 Temmuz’da okullara gönderdiği yazıda “Başarılı öğrencilerin imam-hatip liselerine kayıtları konusunda azami çabanın gösterilmesinin” istendiğini açıklayan Havutça, şunları söyledi:

İKNAYI DENEYECEKLER
“Çocuğum özel okulda 8’inci sınıfı bitirdi, 9’uncu sınıfa ön kayıt yaptırmak istedim. Ama Milli Eğitim diyor ki, ‘Çocuğunuzun önce TEOG’a göre tercihlerini yaptırmak zorundasınız, yapmasanız bile sistem otomatik olarak ikametgahının bulunduğu meslek lisesine veya imam-hatip lisesine kaydını yapacak, bu 22 Ağustos’ta belli olacak ve siz çocuğunuzun naklini alıp özel okula müracaat edeceksiniz.’ Bu çok büyük skandal. Veli ve öğrencilerin mutlaka imam-hatibe, meslek lisesine uğramasını istiyorlar. Belki orada ikna etmeye çalışacaklar, özel okula göndermekten vazgeçirmeyi deneyecekler. Velinin iradesine öğreniinin tercihine doğrudan müdahale. Ayrıca özel okul için de bir mağduriyet. Çocuğumun okulunda 600 öğrenci 9’uncu sınıfa gidecek. Okul ne kadar kayıt olacağını öngöremiyor, ön kayıt yapamıyor. Bunu bilmeyen çok sayıda veli var, tatilde olan var, yurtdışında olan var. Büyük bir kaosa neden olacak. Uygulamanın kaldırılması için Bakan’a da başvuracağım.

Haberin Devamı

KARANLIK ODAKLAR YÖNETİYOR
Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. 12 yıldan beri bu ülkeyi yöneten AKP Hükümeti milli eğitimi yönetememiştir. Öğretmenler, öğrenciler, veliler, Türkiye kaos içindedir. Velinin çocuğunu istediği okula göndermesinin koşullarını yaratmak zorundasınız. Anadolu öğretmen liseleri, sosyal bilimler, fen veya Anadolu liselerine dönüştürüldüğü için artık öğretmen lisesi türünde okul kalmadı. Öğretmen olmak isteyen ve öğretmenlik eğitimine liseden başlamak isteyen, ancak otomatik sistem ile Anadolu imam hatip lisesine yerleştirilen öğrencilerin durumu ne olacaktır? Aksi gibi imam hatip lisesine gitmek isteyip de bir şekilde otomatik olarak meslek lisesine kaydı yapılan öğrencinin durumu ne olacak? Bilal Erdoğan ve arkadaşları bir takım vakıflar, kapalı kapılar ardında karar veriyorlar ve Milli Eğitim Bakanlığı’na talimat veriyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı’nı devletin temsilcileri yerine karanlık odakların yönettiğini görüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!