İstanbul'da hortum alarmı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda hortum alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 01:29

İstanbul’da bu yaz sık sık görülen ani ve şiddetli yağışların bugün de kenti etkisi altına alması bekleniyor. Yetkililer ise yine hortum uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji birimleri, bugün İstanbul genelinde şiddetli rüzgâr ve yağış uyarısı yaptı. Sabah saatlerinden akşama kadar kısa süreli ve çok şiddetli yağmur geçişleri beklendiğini ifade eden yetkililer, İtfaiye, AKOM, İSKİ, ATIK Müdürlüğü ekiplerinin kritik noktalarda hazır bekletildiğini söyledi. Yağmurların genelde kısa zaman diliminde (7-15 dakika) dolu, hortum ve şiddetli rüzgârlara neden olacağı ifade edildi.

YOLLAR GÖL OLACAK

Bölgesel olarak gök gürültüsü, şimşek çakması ve yıldırım düşmesi gibi olayların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışın yollarda göllenmelere, kod seviyesinin altında kalan kesimlerde ise su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı. Uzmanlar, ayrıca rüzgârın yağış anında poyraz ve yıldız yönlerinden sert, saatte 20-55 km hıza ulaşacak rüzgârın deniz seferlerini aksatması, muhtemel hortumla çatı ve tabela uçmasına neden olması beklendiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!