Yürütmeye suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Yürütmeye suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 01:29

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriye Öz, dün İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek isim vermediği ‘bazı devlet ve yürütme erki’ hakkında suç duyurusunda bulundu. Öz, “Kaçtı, göçtü, gidiyor tarzında iddialar var alçakça. Bu iddialara karşı buradayız. Kimse hâkim ve savcıları baskı altına alamaz” dedi.

Haberin Devamı

17-25 Aralık operasyonlarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nden önce Bakırköy Adliyesi’ne oradan da Bolu’ya atanan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, isim vermediği ‘bazı devlet ve yürütme erki’ hakkında suç duyurusunda bulundu. Dün öğlen oğlu ve avukatı İsmail Yanar ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Öz, dilekçesini Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ayhan’a verdi. Öz’ün dilekçesinde, Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında suç duyurusunda bulunduğu iddia edildi. Başvurunun ardından açıklama yapan Öz şunları söyledi:

BURADAYIM, KAÇMIYORUM

“Değişik yerlerde değişik iddialar dile getiriliyor. Geçmişte yaptığımız soruşturmaların tamamı hukuka uygundur. Kaçtı, göçtü, gidiyor tarzında iddialar var alçakça. Bu iddialara karşı buradayız. Her zaman da burada olacağız. Hakkımızdaki iddiaları atanlara karşı da ileride tarafımıza yapılan hukuk dışı baskılar ve gayriresmi taleplerle alakalı da gerektiğinde ilgili mercilere bilgi ve belgelerimizi ibraz edeceğiz. Hâkim ve savcılarla alakalı söylenen uyduruk sözler vardır. Bunların hukuki bir alt yapısı yoktur. Ben kaçmıyorum. Kahraman polisler kaçmadığı gibi bugüne kadar yapılan soruşturmalarda hukuk dışı işlemlere maruz kaldığını hepimiz gördük. Yapılan işlemlerin CMK’da ve TCK’da hiçbir karşılığı yoktur. Görevleriyle alakalı yaptıkları tutuklama kapsamında görülecek suçlar bile değil. Hakkımızda sağda solda konuşan, medyada ve meydanlarda konuşan devlet ve yürütme erkiyle alakalı suç duyurusunda bulunduk. Delilleri de ibraz ettim. Kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Kimse hakim ve savcıları baskı altına alamaz.”

BAŞBAKAN’A ÖLÜM TWEET’İ

(‘Başbakan’ın ölümle tehdit edildiği tweet’leri siz mi attınız?’ sorusu üzerine) Öyle bir tweet atılmadı. Varsa öyle bir tweet koyun.
Savcı Öz’ün avukatı İsmail Yanar da, ‘Kamuoyunun Dikkatine’ başlıklı bir metni basın mensuplarına dağıttı. Açıklamada özetle şöyle denildi: “Görevimi yerine getirirken yasaların verdiği yetkiler dışında hiçbir yetki kullanmadım ve kimseden emir ve talimat almadım. Hukuk dışı taleplere de her zaman dik durdum.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!