Bir golcüden daha fazlası

Güncelleme Tarihi:

Bir golcüden daha fazlası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 23:16

Benfica’da 280 resmi maçta 171 kez fileleri sarsan Paraguaylı dev, milli forma altında 49 maçta 9 gol attı. Oscar Cardozo gücünü çocukluk yıllarında yaşadığı zorluklara borçlu...

Haberin Devamı

TRABZONSPOR taraftarlarını yeni sezon öncesi heyecanlandıran Oscar Cordozo’nun kariyeri başarılarla dolu...
Karadeniz Fırtınası’nın bu sezonki en büyük gol silahı olan 1.93’lük dev forvet bir golcüden çok daha fazlası... İşte Paraguaylı yıldızın bilinmeyen yönleri...

YAŞADIĞI YOKSULLUKLA GÜÇLENDİ

1- Cardozo oldukça yoksul bir aileden geliyor. Babası çiftçilikle uğraşan futbolcu, çocukluk yıllarında ev işlerine gittikten sonra ailesinin izniyle futbol oynayabiliyordu.

2- Okula bisikletle gidip gelen Oscar Cardozo, oldukça yorgun düşmesine rağmen fiziksel olarak daha da dayanıklı bir hale geldi.

3- Futbol hayatına Club 24 de Junio adlı bir amatör kulüpte başlayan Cardozo’nun yıldızı Club Nacional’de attığı 17 golle parladı.

KAÇIRDIĞI PENALTI SONRASI YIKILDI

Haberin Devamı

4- 2006-07 sezonununda Newell’s Old Boys’a transfer olan golcü çıktığı 33 maçta 21 gol atarak ‘Yılın En İyi Paraguaylı Oyuncusu Ödülü’nü kazandı.

5- 2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde İspanya’ya karşı bir penaltı kaçıran Cardozo, ülkesinin 1-0 mağlup olmasına engel olamazken, karşılaşmayı gözyaşları içinde tamamladı.

6- ETKİLİ sol ayağı, frikiklerdeki başarısı ve kaleyi görmeden attığı sürpriz gollerle öne çıkan Cardozo, Portekiz Ligi’nde 2, UEFA Avrupa Ligi’nde de 1 kez gol krallığı sevinci yaşadı.

FENERBAHÇE UZUN SÜRE PEŞİNDEYDİ

7- F.Bahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final oynadığı maçta Oscar Cardozo, sarı lacivertli takıma iki gol birden atarak Benfica’yı finale taşıyan isim oldu.

8- BENFICA’nın lig ve Avrupa Ligi şampiyonluklarını kaçırmasından sonra Portekiz Kupası finalinde de Guimaraes’e yenilmesi üzerine adeta çileden çıkan Cardozo, maç sonunda teknik direktör Jesus’un üzerine yürüdü.

9- Oscar Cardozo, ülkesinde Tacuara lakabıyla tanınıyor. Güney Amerika’da yetişen, ağırlığı ve gücüyle bilinen Tacuara, Guarani dilinde “Büyük Kamış” anlamına geliyor.

KARTAL FOBİSİ VAR

Luz Stadı’nda oynanan maçlarda uçurulan kartal, Benfica Kulübü’nün en önemli simgelerinden biri olarak bilinir. Kartal’a karşı fobisi olan Cardozo, bu esnalarda sahada yer almamayı tercih etmesiyle biliniyor.

Haberin Devamı

AVRUPA ONDAN SORULUR

OSCAR Cardozo 34 golle 2014-15 sezonunda Süper Lig’de forma giyecek oyuncular içinde Avrupa Kupaları'nda en çok golü bulunan futbolcu unvanına sahip oldu. Kuyt 29 golle 2.sırada yer alırken Konya’ya sezon başında gelen Marica 21 gol, Fenerbahçeli Diego 19 gol ve G.Saraylı Sneijder 16 golle sıralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!