Erdoğan Aydın'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Aydında konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 17:10

Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Aydın’da vatandaşlara seslendi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Bilmiyorum arkadaşlar size çakma Kemal’in SSK hastanesinde olanları izlediniz mi? Başarılı genel müdür değil mi?

“EZAN SESİNDEN, SECCADEDEN RAHATSIZ OLMUŞ”

Yeni reklam filmimizi gördünüz değil mi? Ezan sesinden seccadeden rahatsız olmuş. Namaz kılışından rahatsız oluyor. YSK’ya müracaat ederek bunu yapamazsınız diyor. YSK da 6’ya 4 onların isteği istikametinde karar veriyor. Reklam filmimiz yasaklanmış. YSK’nın Anayasa Mahkemesi’nin önündeler zaten.

Daha bir tane miting yapmadılar. Otobüslerle gezerek turistik seyahat yapıyorlar.

“EKMEL GİTSİN, O DERSİ PENSİLVANYA’DAKİ HOCASINA VERSİN”

Beddua etmiş. Bir kişinin bunları bırakın insanım iddiasındaki birisine yakışmayacak edep dışı hezeyanlar kendince üslup dersi veren Ekmel gitsin, o dersi Pensilvanya’daki hocasına versin. Üzüm üzüme baka baka kararmış. Bu ortak adayın ikinci efendisi kim? CHP’nin genel müdürü. O da kameraların mikrofonların önüne geçmiş seviyesini ortaya koyuyor. Tekrar edemeyeceğim ifadeler kullanıyor.

Haberin Devamı

Sabah oluyor hakaret akşam oluyor yine hakaret. Sadece ve sadece hakaret.

“ŞU İFADEYE BAK YA…”

İstiklal marşını bilmeyen birini getirdiler. Bu Ekmel dün çıkmış ne diyor? Halk diyor, şiirle falan uğraşmak istemiyor. Şu ifadeye bak ya. Halk ciddi meseleleri konuşmak istiyor diyor. Ekmel efendi bir kere o sadece şiir değil, o bizim istiklal marşımız. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyorsun. Anayasamızın değişmezleri arasında. O mısralar bu milletin hissiyatı, mazisi.

Bir de sıkılmadan babam Akif’in çok iyi arkadaşıdır diyeceksin. Bu nasıl bir yaklaşımdır ya. Bu millet sana istiklal marşını öğretecek. Ekranda onu da izlettik mi? Dinlettiniz mi? Öyle mi? E bugün izletilmemiş. Görüyorsunuz işte bu. Aydınlı kardeşim bunu biliyor.

“SEN BU KADAR İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ BİRİSİSİN”

Ey CHP’ye gönül veren kardeşlerim İstiklal Marşı’nı bile bilmeyen tanımayan böyle bir adaya mı oy vereceksiniz? Ey MHP’ye gönül veren kardeşlerim böyle bir kişiye mi oy vereceksiniz? Şimdi çıkmış MHP’nin genel başkanı diyor ki, sen bizimle nereden kardeş oluyorsun ya. Ey Bahçeli sen kardeş olarak kabul etmeyebilirsin, ayrı bir konu. Ama ben MHP’nin tabanında kardeş olarak görebileceğim insanların olduğuna inanıyorum. CHP’nin tabanında olduğuna inanıyorum. Sen zaten bu işlerden nasibini almamış bir genel başkansın. Çünkü bu ülkenin başbakanı, üç kez ülkenin meselelerini görüşmek için senden randevu istedi vermedin, sen bu kadar insanlıktan nasibini almamış birisisin. İnşallah bu Pazar bu millet tarih yazacak.

Haberin Devamı

“AKŞAM BİR TANE KANALDA, TOPLAMIŞLAR…”

Akşam bir tane kanalda, toplamışlar oraya 15-20 tane paralelci genci, Ekmel muhabbet ediyor. Bu öğrencilere tanıdığımız imkanı reddediyorlar. Ekmel'in bunlardan haberi var mı? Yok. Harç kaldırıldı haberi var mı? Yok. Ne kadar burs alıyorlar haberi var mı? Yok. O da eviriyor kıvırıyor başka şeyler yapıyor. Ekmel sen Türkiye'ye yabancısın, üniversitelere yabancısın. Biz üniversiteleri 76'dan aldık 175'e çıkardık.

Orada senin öyle atıp kestiğin gibi plansız programsız değil. Bu Ekmel'in elinde proje var mı? Vizyonu var mı? Yok. Ne CHP'nin ne MHP'nin böyle bir şeyi var.

Seçme ve seçilme yaşını 18 yapacağız. Nereden çıktı? Avrupa’nın bugün 10’u aşkın ülkesinde seçme ve seçilme hakkı 18.

Haberin Devamı

“BUGÜN ERZURUM’DAN BİR TELEFON ALDIM”

Bugün Erzurum’dan bir telefon aldım. Bazı ilçelerde bölücü terör örgütünün temsilcileri meclis üyelerimizi tehdit ederek, istifa ettirtiyorlar. Bu HDP ile beraber olanlar var ya, beraber dans edenler var ya… Şu anda onlar tehdit mekanizmasıyla kendi adaylarına oy toplamanın gayreti içerisindeler. Sonra utanmadan sıkılmadan özgürlükten bahsediyor. Siz demokrasinin semtine uğradınız mı? Özgürlüğü size biz tattırdık. Şimdi siz kalkıyorsunuz benim halkımı, meclis üyelerimi tehdit ediyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!