15 gün boyunca 'Kurmacayı Okuyacaklar'

Güncelleme Tarihi:

15 gün boyunca Kurmacayı Okuyacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 16:12

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4-18 Ağustos 2014 tarihleri arasında Kurmacayı Okumak (Reading Fiction) başlığı altında yaz okulu etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

Yurt içinden ve dışından yazar, eleştirmen ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek etkinlik, 15 gün sürecek. Etkinlikler sabah oturumlarında teorik dersler, öğleden sonraki oturumlarda uygulamaya dönük çalışmalar gerçekleştirilecek.

15 gün boyunca Kurmacayı Okuyacaklar

Oxford Üniversitesi’nden Clare Morgan, Sorbonne’den Nedim Gürsel, Ardahan Üniversitesi’nden Ramazan Korkmaz, Alma Colloge’den Robert Vivian, iki eleştirmen Doğan Hızlan ve Semih Gümüş, Balıkesir Üniversitesi’nden Mehmet Narlı, İpek Üniversitesi’nden Zekeriya Başkal, Warwick Üniversitesi’nden Michael Bell ve Canik Başarı Üniversitesi’nden Yavuz Demir etkinlikte konuşacak kişiler.

15 gün boyunca Kurmacayı Okuyacaklar

Haberin Devamı

Etkinlik sorumlusu Prof. Dr. Yavuz Demir, Başta roman ve hikaye olmak üzere kurmaca kabul edilen metinler üzerine kuramsal ve eleştirel uygulamalı- yaklaşımlar ele alınacaktır. Kurmaca metinlere yaygın ve marazi bir şekilde hala muhtevasında değerli bir şey varmış gibi yaklaşılması karşısında; mevcut kuram ve eleştirel bakışların da getirdiği derinlik ve nüfuz içerisinde kalınarak, söz ve yapının el verdiği karşılık ilkesi doğrultusunda üretici bir okuma eylemini tartışmak ve modellendirmek bu seminer ve etkinliklerin temel amacı olduğunu söyledi.

Çeşitli kentlerde okuyan Türk Dili ve Edebiyatı mezunları bu etkinliğe katıldılar.

15 gün boyunca Kurmacayı Okuyacaklar

Fotoğraftakiler (Soldan sağa) Nedim Gürsel, Doğan Hızlan, Clare Morgan, Robert Vivian, Michael Bell, Prof. Dr. Yavuz Demir

Sabahki teorik konuşmalardan sonra öğleden sonraki tartışmalı,soru-cevaplı toplantılardan fotoğrafları koyduk.

Samsun'daki Başarı Üniversitesi'nin iki hafta sürecek "yaz etkinlikleri" Prof. Dr. Yavuz Demir’in açılış konuşmasını yapmasıyla dün üniversitenin kütüphanesinde başladı. Yerli ve yabancı akademisyenler, edebiyatçılar Kurmacayı Okumak (Reading Fiction) adlı konferanslar bütününde konuşacaklar. Etkinliğe katılan ve katılacak olan isimler; Nedim Gürsel, Doğan Hızlan, Semih Gümüş, Ramazan Korkmaz, Zekeriya Başkal,Clare Morgan, Robert Vivian, Michael Bell ve Prof. Dr. Yavuz Demir. Doğan Hızlan Tomris Uyar ve hikâyeciliği hakkında konferanslar verecek.

Haberin Devamı

Etkinlikler 4-18 Ağustos 2014 arasında Samsun Canik Başarı Üniversitesinde gerçekleşecek.

15 gün boyunca Kurmacayı Okuyacaklar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!