Hürriyet'in dramını yazdığı Mustafa amca evinde kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Hürriyetin dramını yazdığı Mustafa amca evinde kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 17:40

Berlin'de 17 aydır kirasını ödemediği için kaldığı evden çıkarılmak istenen 92 yaşındaki yaşlı adamın borcunun belediye tarafından ödendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Bugün Mustafa Öz'ün Neukölln ilçesindeki evine gelen icra memuru, işlem başlatmak için evsahibinin avukatını bekledi. Avukat icra memuruna işlem başlatmasına gerek olmadığını söyleyince evden icra yoluyla çıkarılma işlemi durduruldu.

HÜRRİYET YAZDI

Birikmiş kirasını ödemediği gerekçesiyle mahkemeye verilen kimsesiz Mustafa Öz'ün dramını Hürriyet sayfalarına taşıdı.
Konunun Hürriyet Gazetesi'nden yayınlanmasından sonra Alman ve Türk medyası da dün icra işleminin yapılacağı saate Mustafa Öz'ün evinin önü geldi. Binanın güvenlik görevlisi, çıkarma işlemi başlatmak için içeride icra memuru bulunduğu için basın mensuplarını içeri sokmak istemedi. İtirazlar sonunda evsahibinin avukatını arayan güvenlik görevlisi gazetecilerin binaya girmesine izin verdi.
Çok sayıda basın mensubu olduğu bilgisini alan evsahibinin avukatı da binaya daha sonra geldi. Avukat, bakıcı firmanın sahibi Hanım Yeşilyurt, Mustafa Öz'un bürokratik işlemlerinden sorumlu Riyad Baydaroğlu ve icra memuru dairenin bulunduğu koridorda kısa bir konuşma yaptı. Ardından icra işlemi durdu. İcra memuru da binayı terk edip gitti. Avukat da basına hiçbir açıklama yapmadı.

MUSTAFA AMCA'YA İKİNCİ BİR ŞANS

Mustafa amcanın bakımını üstlenen firmanın sahibi Hanım Yeşilyurt “Belediye ve evsahibinin avukatıyla sabahtan itibaren iletişime geçtik. İcranın durması için avukatla görüştük. Mustafa amcanın evden çıkarılması durumunda sağlığının bozulacağını ve hatta ölebileceğini söyledik. Bunun üzerine evsahibi ikinci bir şans daha tanıdı. Birikmiş kiralarını belediye ödeyecek. Mustafa amcanın bundan sonra kiralarını düzenli ödediği sürece evde kalabilecek. Ancak iki ay üst üste kira ödemezse evden çıkarılacak” dedi.

ÇIKSAYDIM KÖTÜ OLURDU

Evinden icra yoluyla çıkarılmamasına çok sevinen 92 yaşındaki Mustafa Öz, “Ben 16 yıldır yaşadığım evimden çıkmak istemiyorum. Eğer beni çıkarsalardı çok üzülürdüm. Benim evim burası. Çıkarılsaydım gidecek bir yerim yoktu. İyi ki evimde kaldım. Bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim” dedi.


Hürriyetin dramını yazdığı Mustafa amca evinde kalıyor
92 yaşındaki Mustafa amcayı evinden çıkarıyorlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!