10 Ağustos tedbirleri

Güncelleme Tarihi:

10 Ağustos tedbirleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 14:02

Cumhurbaşkanı seçimi için alınan güvenlik tedbirleri kapsamında, 81 ilin valisi tarafından ilgili birim amirleriyle seçim güvenliği toplantıları yapıldı. İllerde görev alanları ve sorumluluklar belirlenerek seçim güvenlik planları hazırlandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, seçim, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığındaki seçim harekat merkezlerinde takip edilecek.


Oy verme günü ayrıca, bakanlıkta müsteşar yardımcısı başkanlığında bir ekip görev yapacak.


Oy verme günü 24 saat esasına göre çalışma yürütülecek. Sabah saatlerinden itibaren müsteşar yardımcıları ve iller idaresi genel müdürü tarafından nöbetleşe çalışma yapılarak, illerden gelecek bilgiler değerlendirilecek.


Harekat merkezleri, önemli olaylar ve sandıkların intikali ile ilgili bilgileri Bakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine bildirecek.


Valiliklerce görevlendirilen vali yardımcıları tarafından da oy verme saatinin sona ermesinden itibaren sandıkların güven içinde ilgili seçim kurulu başkanlıklarına intikali takip edilecek ve Bakanlıktaki merkeze, toplam sandık sayıları ile intikal eden sandık sayıları konusunda bilgi verilecek.

Haberin Devamı


Yüksek Seçim Kuruluyla da sürekli irtibat halinde olunarak, ihtiyaç duyulan konularda gerekli destek sağlanacak.


Seçimlerde kullanılacak oy pusulalarının basıldığı yerlerde ve basılmış pusulaların seçim kurullarına intikali sırasında gerekli güvenlik önlemleri alınacak.


Oyların sayımı ve dökümü tamamlandıktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandık ve torbaların ilgililer tarafından il ve ilçe seçim kurullarına nakli sırasında emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimleri koordineli şekilde güzergahta güvenlik tedbirlerini alacak.


Seçim sonucunun ardından istenmeyen olayların meydana gelmemesi için gerekli tedbirler planlanacak.


Valilikler, ihtiyaç duyması halinde İçişleri Bakanlığından güvenlik tedbirleri konusunda talepte bulunacak.


Helikopterle oy kullandırma işlemi de yine valiliklerin talebine göre yürütülecek.


Bu arada, seçim için Türkiye'nin her yerinde gerekli tedbirlerin alındığı, valiliklerden seçim güvenliğine yönelik şu ana kadar fazladan bir talepte bulunulmadığı öğrenildi.


Ayrıca, emniyet ve jandarma teşkilatında seçim nedeniyle izinlerin kaldırıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!