Bulgar kökenli Türkler Mavi Kart alamıyor mu

Güncelleme Tarihi:

Bulgar kökenli Türkler Mavi Kart alamıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 12:57

Haberin Devamı

BEN 8 Mayıs 1965 Kırcaali/Bulgaristan doğumluyum. 1970 de 1991’e kadar Türkiye’de yaşadım ve Türk vatandaşıydım. 2002’den beri Alman vatandaşıyım ve Mavi Kart sahibiydim. Bu sene Essen Konsolosluğu’na bir iş için gittiğimde Mavi Kartı’ma Bulgaristan doğumlu olduğum için el konuldu. Mavi kartımı geri alabilir miyim? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. (İlhan Yetkin / Gelsenkirchen)

Sayın okurumuz,
Essen Başkonsolosluğu’nda Mavi Kartınıza el konulması ile, çok can sıkıcı da olsa, doğru bir işlem yapılmış. Zira, Mavi Kart Yasası uyarınca, Mavi Kartı sadece Türk kökenli olup da başka bir ülke vatandaşlığına geçenlere veriliyor. Her ne kadar siz Türk soylu olsanız da, Türk vatandaşlığını almadan önce Bulgar vatandaşı olduğunuzdan, Mavi Kart Yasası’na göre Türk kökenli sayılmıyorsunuz.

HİÇ VERİLMEMELİYDİ

Dolaysıyla Türk vatandaşlığından çıktığınızda, aslında size Mavi Kart verilmemesi gerekiyordu. Demek ki yapılan bu yanlış sonradan anlaşıldı ki, Essen Başkonsolosluğu kartınızı elinizden aldı. Böylelikle daha önce yapılmış olan yanlış, sonradan bu şekilde düzeltilmiş oldu. Türk vatandaşlarının sahip olduğu haklardan yararlanmak istiyorsanız, Türk vatandaşlığına müracaat etmenizi tavsiye ediyorum.

Bulgar kökenli Türkler Mavi Kart alamıyor mu
Emekli aylığım neden iki yıl sonra kesildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!