Trabzon'daki spor kompleksi 3 yılda dökülmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Trabzondaki spor kompleksi 3 yılda dökülmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 11:53

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için 2011 yılında yapılan Yomra Cimnastik Spor Kompleksi, 3 yılda dökülmeye başladı. Çöp depolama alanı üzerine yapılan tesisin, zemindeki kaymalardan dolayı bazı yerlerinde çatlaklar oluştu. Tedbir amaçlı 2 ay önce kullanıma kapatılan tesis, tadilata alındı.

Haberin Devamı

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için Erzurum’da yaptırılan Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kuleleri, geçtiğimiz ay oluşan heyelan nedeniyle yıkılmıştı. 5 atlama kulesinden 3'ünün yıkıldığı olayda, 80 ve 95'lik rampaların ise pistleri yok olmuştu. Erzurum'dakine benzer bir olayın da Trabzon’da yaşandığı ortaya çıktı. 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde Trabzon'da gerçekleştirilen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için çok sayıda tesis yapıldı. Bazıları Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan tesislerin en önemlilerinden birisi de Yomra ilçesinde yapılan Cimnastik Spor Kompleksi. 2 bin 500 seyirci kapasiteli yarışma salonu, 2 adet antrenman salonu ve diğer bölümleriyle ülkenin en önemli cimnastik salonları arasında gösteriliyordu.

Haberin Devamı

Trabzondaki spor kompleksi 3 yılda dökülmeye başladı


Ancak 20 milyon lira harcanarak yapılan kompleks, 3 yılda dökülmeye başladı. Çöp depolama alanı üzerine yapılan tesis, zemininde kaymalar ve duvarlarında çatlaklar meydana gelmesi üzerine kullanıma kapatıldı. 2 ay önce tedbir amaçlı olarak kullanıma kapatıldığı öğrenilen tesisin tadilatı için 3 milyon lira bedelle ihaleye çıkıldı. İhaleyi alan firma güçlendirme ve tadilat çalışmalarına başladı. Tesislerin 1 buçuk ay içerisinde yeniden hizmete açılmasının planlandığı bildirildi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, zemindeki oturmalar nedeniyle yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı tesisin tedbir amaçlı 2 ay önce faaliyete kapatıldığını belirtti. Bilirkişilerin raporları doğrultusunda çalışmaların başlatıldığını ifade eden yetkililer, tesislerde kısmi güçlendirme yapılacağını kaydetti. Tadilat çalışmalarının başladığını ve tesisin 1 buçuk ay içerisinde de yeniden hizmete açılacağı bilgisi verildi.

CANALİOĞLU, TBMM'YE TAŞIDI

Öte yandan, CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu, Yomra Cimnastik Spor Kompleksi’nde yaşanan problemi TBMM'ye taşıdı. Canalioğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi. Cimnastik Salonu’nda çökmeler olduğu ve bu nedenle tesisin hizmete kapatıldığı yönündeki iddiaların doğru olup olmadığını soran Canalioğlu, "Doğru ise konu ile ilgili başlatılmış bir soruşturma var mıdır? Tesisler bu alana yapılırken gerekli zemin etütleri yapılmış mıdır?" diye sordu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!