1. tur olabilir

Güncelleme Tarihi:

1. tur olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 01:13

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun şansını “Tüm veriler seçimin 2’nci tura kalacağını gösteriyor. Ancak Ekmel Bey hiç belli olmaz, ilk turda da kazanabilir” sözleriyle değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Hürriyet Ankara Bürosu’nun ev sahipliğindeki kahvaltı ile İstanbul Bakırköy, Bahçelievler, Güngören, Küçükçekmece, Başakşehir ve Esenyurt’ta özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MHP SOKAĞA FAZLA ÇIKMALI

MHP’nin güçlü olduğu yerlerde sokağa daha fazla çıkması lazım. Ki Sayın Bahçeli de şu an meydanlarda. Ben MHP’nin kamuoyunda bilinen isimlerinin biraz daha fazla Ekmel Bey’le görünmelerinde yarar olduğuna inanıyorum. Özellikle Karadeniz ve Orta Anadolu’da MHP’nin biraz daha görünür olması, daha iyi olur. Ekmeleddin Bey’e ithal aday demek çok büyük bir haksızlık. Mısır’da doğmuş orada da kalmış, sonra gelmiş Ankara’da doktorasını yapmış. Ama bir gerçek var, Mısır’da doğmasına ve babasının da orada uzun yıllar hizmet etmesine karşın kaydını Yozgat’tan hiç aldırmamış. Bu kadar bağlı baba ocağına.
m Anadolu’ya gidin, her yerde Erdoğan’ın posterleri var. Vatandaşın, bir diktatör gibi neden bu kadar çok para harcadığını düşünmesi lazım. Ekmel Bey’le TV’ye bile çıkmıyorsun, korkuyorsun. Mağdursa kim mağdur, Ekmel Bey ve Selahattin Bey’dir mağdur olan. Para açısından baktığınızda da öyle. Birisi devletin bütün olanaklarını kullanıyor, diğerleri kendi güçleriyle yola çıkıyor.

ŞAİBELİ ADAMLA FOTOĞRAF ÇEKİLMEZ

Afiş ve billboard’ların maliyetini çıkartmaya çalışıyoruz. Biz billboard kiralarken kaç lira verdiğimizi biliyoruz, Ekmel Bey de biliyor. Herhalde benzer fiyatlar buna da veriliyordur. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bile çok özür diliyorum, sahtekârlık yapıyorsanız, siz bu ülkeye nasıl cumhurbaşkanı olacaksınız? Bu kadar şaibeli birisini Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması uluslararası arenada ülkenin saygınlığına darbe vurur. Avusturyalı Haider gibi. Hiçbir dünya lideri şaibeli adamla yan yana görünmek ve foto çektirmek istemez. Başbakan yolsuzluk, hırsızlık yapanların, vatandaşı tekmelettirenlerin ve onlara destek verenlerin adayı. Milletin adayı falan değil. Kendisinden olmayan hasleti öne çıkartıyor; ‘Ben milletin adayıyım’ diyor. Hangi milletin adayı?

TÜRGEV’İ KAPATACAĞIZ

Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarını toplayıp, eğitim politikalarının nasıl olması gerektiğini anlatıyor. Akıl var, mantık var. Bu adam eğitimci değil, bu adam rüşvetle beslenen birisi ve eğitime el atmış durumda. Devletin imkanlarını sunarak, TÜRGEV’in eğitim politikasında temel unsur olması için çaba harcıyorlar. Oysa rüşvetin merkezidir TÜRGEV, devletten ihale alanların bağış yatırdıkları yerdir. CHP iktidarında TÜRGEV ve benzer vakıflara yapılan tüm tahsisleri iptal edeceğiz. TÜRGEV’i de kapacağız.

HZ. MUHAMMED BÜYÜK DEVRİMCİDİR

İslamiyet’in çıkışı devrimci bir harekettir. Hazreti Muhammed de en büyük devrimcilerden biridir. Hazreti Muhammed’le birlikte Arap coğrafyasında bilim alanında müthiş bir gelişme var. Astronomi, anatomi, tıp, matematik... Her alanda altın çağını yaşıyor. Orada yazılan eserler Rönesans’ı doğurur. Biz ne zaman ki eğitimi, okumayı dışlamışız, medreselerde felsefe dersini kaldırmışız ve din derslerini ağırlıklı olarak softalara bırakmışız, toplum geriye gitmiş.

Cumhurbaşkanlığı seçim yasasının değişmesi lazım. Anayasa Mahkemesi bizim başvurumuz üzerine yasayı daha adaletli bir hale getirebilirdi, yapmadı. Ancak biz gereken değişikliklerin yapılması için ısrarcı olmaya devam edeceğiz. (Gülerek) Ve hatta yasaya, adayların bir TV programına birlikte çıkma koşulu da getirmeliyiz. Bunu çok samimi söylüyorum. Sayın Demirtaş’ın kampanya sürecindeki tavrı, partisinin ‘Türkiye Partisi’ olma mesajını giderek güçlendirmesi doğrusu beni mutlu ediyor.

Erdoğan ‘Paralel’in yatakçısı

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yasadışı dinlemelere yönelik dün sabah gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili hükümeti ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Eğer ortada bir paralel devlet varsa bu atamaları kim yaptı? 12 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu? Acaba Erdoğan başbakan olduğunu mu sanıyordu yoksa gerçekten başbakan mıydı?” dedi. Seçim çalışmaları için İstanbul’un bazı ilçeleri ile Tekirdağ’ın Çorlu ilçesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, turuna başlamadan Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularına karşılık özelte şunları söyledi:
İNTİKAM OPERASYONU
mCumhurbaşkanı adayı olan zat yani Recep Tayyip Erdoğan dönüp şunu söylemişti, ‘Siz ne istediniz de biz vermedik’. Ben de kendisine şu soruyu sormuştum: Sizden neleri istediler ve siz neleri verdiniz? Bugüne kadar cevap alamadım. O imzalanan kararnamelerin altında onun imzası var. O zaman paralel devlete yardım ve yataklık yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi. Yardım ve yataklık suçsa o suçun hesabını vermek zorundadır. Ama benim bildiğim kadarıyla paralel devletle mücadele değil de kendisi de dahil ailesinin, 17-25 Aralık Türkiye’nin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan intikam alma süreci.” Sefa ÖZKAYA / İSTANBUL


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!