'Titanic' bu kez Van Gölü'nde battı

Güncelleme Tarihi:

Titanic bu kez Van Gölünde battı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 19:58

Bitlis'in Ahlat ilçesinde balık restoran olarak kullanılan "Titanic" isimli teknenin ilçenin 3 mil açıklarında fırtınanın etkisiyle alabora olması sonucu 3 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Van Gölü'ne kıyısı bulunan Ahlat'ta balık restoran olarak kullanılan 16 metre uzunluğundaki 60 kişi kapasiteli "Titanic" isimli tekne, akşam saatlerinde Adilcevaz ilçesine doğru hareket etti. Kıyıdan yaklaşık 3 mil açıldıktan sonra aniden etkili olan fırtına nedeniyle tekne bir anda alabora oldu. Teknenin battığını gören vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen İlçe Jandarma Bot Komutanlığına bağlı ekipler, kısa sürede tamamı batmak üzere olan tekneye ulaştı.

Teknede bulunan Celal Bilgiç, Mirkan Marangoz ve Can Marangoz'u sudan yaralı olarak çıkaran güvenlik güçleri, yaralıları sahile getirdi. Ambulanslarla Ahlat Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Teknenin battığına tanıklık eden Murat Marangoz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adilcevaz tarafına giden teknenin fırtınanın etkisiyle alabora olduğunu gördüğünü bildirerek, "Durumu hemen 155 ve 156'ya bildirdim. Uzakta oldukları için bizim kurtarma imkanımız yoktu. Sahil güvenlik ekipleri hemen geldi ve batan tekneye tutunan 3 kişiyi kurtardı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!