Urla'nın utanç davasında tutuklu sanık kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Urlanın utanç davasında tutuklu sanık kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 17:10

İZMİR'in Urla İlçesi'nde ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki D.B.'ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuklanan 10 kişi, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 ile 75 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Sanıklar, genç kızın yaşını 18'in üzerinde olarak bildiklerini ve bu yüzden kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini söyledi. İlk duruşmada hakim 10 sanığı da tüm duruşmalara gelmeleri koşuluyla tahliye etti.

Haberin Devamı

Urla'da ailesiyle yaşayan D.B., geçen Nisan ayında iddiaya göre bir yakınına, ilçedeki bazı kişilerin cinsel istismarına uğradığını söyledi. Kızın yakını Urla Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip şikayet dilekçesi verdi. Savcılık, olayı soruşturması için Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ni görevlendirdi. Ekipler, yaptıkları teknik ve fizik takip sonucu D.B.'nin eve geç gittiğini ve eğitimini aksattığı, kendinden yaşça büyük kişiler ile alkol alıp, para karşılığı ilişkiye girdiğini tespit etti. Geçen 31 Mayıs'ta 15'inin yaşı 18'den küçük toplam 25 kişi gözaltına alındı. Yaşı küçük 15 kişi denetimli serbestlikle tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Diğer 10 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece 'çocuğa cinsel istismar' suçundan tutuklandı. D.B., ise devlet korumasına alındı. Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde kurulan 'Çocuk İzlem Merkezi'nde psikologlar eşliğinde ifade veren D.B. kendisiyle ilişkiye giren sanıkları fotoğraflarından tek tek teşhis etti.

Haberin Devamı

ORMANDA İÇKİ İÇİP İLİŞKİYE GİRMİŞLER

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı İsa Tadık, ortaokul öğrencisi D.B. ile ilişkiye giren T.B., F.M., T.D., B.İ., N.D., Ö.K., O.İ., H.Ç., U.K. ve N.C., hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından, ağır ceza mahkemesi'nde yargılanmaları için iddiaaname hazırladı. Savcı Tadık iddianamede, sanıkların genç kızı telefonla arayıp, okulunun önünden otomobil ve motosikletlerle alıp içki içtiklerini, ormanda ilişkiye girdiklerini, bazılarının da kıza 30 ile 50 lira arasında para verdiklerini belirtti. Sanıkların bir çoğunun arkadaş oldukları, bazılarının genç kızın arkadaşıyla ilişkiye girdiğini bildiği ve bu durumu babasına söyleme tehtidiyle birlikte oldukları iddianamede yer aldı.

HAKİM SALONU BOŞALTTI

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya 25 ile 75 yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 10 sanık avukatları Atilla Ertekin, Nejat Öztaşkesen, Alkan Durgun, Şule Eryener, Hasan Karapınar ve mağdur D.B. ile avukatı Semra Kınalı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. Sanıklar mağdurun yaşını 18'den büyük bildiklerini ve bu yüzden kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini söyledi. Mağdur D.B.'nin avukatı müvekkilinin ifade verirken salonun boşaltılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, izleyiciler ile sanıkları duruşma salonundan çıkarttı. D.B. psikolog eşliğinde verdiği ifadesinde, Ö.K. dışında diğer sanıklarla kendi rızasıyla para karşılığı birlikte olduğunu, sanıklara yaşının 15 olduğunu söylediğini, gezmekten hoşlandığını, Ö.K.'yi çok sevdiğini, onun dışındaki sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'CİNSEL UYARAN BÖLGELERİ GELİŞMİŞ'

İfadelerin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, D.B.'nin dış görünüş itibariyla yaşına göre yapılı, boyu ve kilosunun yaşına göre olgun olduğu 'cinsel uyaran bölgelerinin gelişmiş' olduğunun görüldüğünü, bu nedenle gerçek kemik yaşının, ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için hastaneye sevk edilmesine, tüm sanıkların duruşmalara gelmeleri koşuluyla tahliyelerine karar verip duruşmayı erteledi. Sanık yakınları tahliye kararını alkışlayıp, birbirine sarılıp gözyaşı döktü. Yaşları 18'den küçük olan 15 tutuksuz sanık hakkında ise çocuk mahkemesi'nde ayrı dava açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!