Bir Ankara Hikayesi: Behzat Ç.'nin geçidi çürüdü

Güncelleme Tarihi:

Bir Ankara Hikayesi: Behzat Ç.nin geçidi çürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 01:14

Mithatpaşa Caddesi’ndeki yaya üst geçidinden düşen kaplamalar panik yarattı. Büyükşehir Belediyesi’nin 3,5 saat süren çalışması sırasında, sökülen kaplamaların altında kalan kısımların çürüdüğü görüldü. Büyükşehir yetkilileri, “Teknik ekipler inceleme yapacak. Üst geçitte onarım yapılmasına ya da kaldırılmasına karar verilecek” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Mithatpaşa Caddesi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önündeki yaya üst geçidinin kaplamalarının düştüğünü gören kentliler, polis ve itfaiye ekiplerini arayıp, “Kaplamalar düşüyor, köprünün kolonları ayrılıyor” ihbarında bulundu. Polis caddeyi trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri de çevrede önlem aldı. İhbar üzerine Alarma geçen belediye ekipleri, üst geçitte çalışma başlattı. Bir iş makinesinin kepçesini köprünün altına dayayarak destek vermesi, “Üst geçitte çökme riski” olduğu yönünde söylentilere neden oldu.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler üst geçidin kaplamalarını ve üstündeki kaldırım taşlarını sökerken altında kalan kısmın korozyona uğrayarak çürüdüğü gözlendi. Ekiplerin yaklaşık 3,5 saat süren çalışmalarının ardından Mithatpaşa Caddesi yeniden trafiğe açılırken, üst geçit ise yaya trafiğine kapatıldı.

Haberin Devamı

KÖPRÜDE ANALİZ YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, söz konusu üst geçidin yaklaşık 20 yıldır bölgede hizmet verdiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:
“Daha önce kamyon ve otobüs gibi araçlar üst geçide çarparak zarar vermişti. Önlem amacıyla köprünün üstündeki kaldırım taşları ve kaplamalar söküldü. Teknik ekipler inceleme ve analizlerini yapacak. İncelemelerin ardından üst geçitte onarım yapılmasına ya da kaldırılmasına karar verilecek.”

BİR ANKARA HİKAYESİ: BEHZAT Ç.'NİN GEÇİDİ ÇÜRÜDÜ

Bir Ankara Hikayesi: Behzat Ç.nin geçidi çürüdü

Tavşanı hayvanat bahçesinde, kedisi maskotta, keçisi dağda, armudu şarkıda, tavası kitapta kalan Ankara’nın nesi meşhur derseniz, ben alt-üst geçitleri derim.
Hatta “alt-üst etmek” deyiminin o geçitlerle yeni, derin manalar kazandığını bile söyleyebilirim.
Stephen King’in Kara Kulesi’ni, Mad Max filmlerini andırır da… Kim kimden esinlendi, bilemem.
Üst geçitlerimiz ise öyle dikilirler şehrin ortasında... Bir Allahın kulu kullanmaz, çünkü genelde -varsa- yürüyen merdiveni, olmadı asansörü arızalıdır, kullanamaz.
Ama ilham verirler, her türden yaratıya…
Misal, haberimizin fotoğrafında dolgusu düşmüş çürük suretinde gördüğünüz Mithatpaşa üst geçidi…

Haberin Devamı

ADAM KESSEN KİMSE DUYMAZ

Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi dizisinde, orada bir cinayet işlenir.
Harun sorar, “Üst geçitte mi öldürmüşler adamı?”
Hayalet: Bu kadar ıssız olursa gündüz gözüyle adam kessen kimsenin ruhu duymaz.
Akbaba: Üst geçidi kullanan bir kişi vardı zaten, onu da öldürmüşler.
Hayalet: Merdivenlere bak merdivenlere, bu merdivenler adamı öldürür. Etrafa şerit çekmişsiniz boşuna, kim çıkacak da bu kadar merdiveni cinayet yerine girecek.
Yaz sıcağında bu espriler de serinletmediyse sizi, buyrun bu da sosyal medyadan ikramım olsun:
“Bir Ankara Dondurması: Atatürk Orman Ç.”
Bu gidişle elimizde sadece, AOÇ’nin dondurması kalacak zaten…

Haberin Devamı

Bir Ankara Hikayesi: Behzat Ç.nin geçidi çürüdü


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!