'Casusu olmayan casusluk, fahişesi olmayan fuhuş örgütü'

Güncelleme Tarihi:

Casusu olmayan casusluk, fahişesi olmayan fuhuş örgütü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 15:13

İstanbul Askeri Casusluk Davasında hüküm giyen subayların ailelerinin Anayasa Mahkemesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor. Eyleme destek için nöbete katılan İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, "Casusu olmayan casusluk, fahişesi olmayan fuhuş örgütü" dedi.

Haberin Devamı

Balyoz Davasından yargılanan komutanlar ile çok sayıda vatandaşın katıldığı nöbette bir konuşma yapan Güler, Anayasa Mahkemesi’nin Türk hukuk sisteminin utanç davasına bir an önce son vermesi gerektiğini söyledi.

Güler, “İstanbul askeri casusluk, fuhuş ve şantaj davası Türk subayına bugüne kadar yapılan en büyük iftiradır. Yapılan hukuksuzluklar tüm çıplaklığı ile ortadadır. Casusu olmayan casusluk, fahişesi olmayan fuhuş örgütü! Tek bir kişinin bile tehdide ve şantaja uğramadığı şantaj davası! Atatürkçülük dersi ve ilkyardım bilgisi notlarının gizli belge olarak değerlendirildiği dava! Arama kararı veren hakimin, Beşiktaş Adliyesi’nde hakim kalmamış gibi Balyoz, Oda TV, Poyrazköy, Karargah Evleri ve Gölcük araması dosyalarında arama ve el koyma kararları veren hakimin olduğu davalar… Özetle her türlü hukuksuzluğun, tutarsızlığın ve saçmalığın birbirine karıştığı davalardan söz ediyorum. Casusluk davasından hapiste tutulan subaylarımızın özgürlüklerine kavuşması, hukuksuzlukların ve kumpasların son bulması için Anayasa Mahkemesi’nden adalet bekliyoruz. Yüksek Mahkemenin bu utanca son vermesi için, Adalet ve hukuk için buradayız” dedi.

Haberin Devamı

Yüksek Mahkeme önünde gerçekleştirilen eylemde, tutuklu yakınları tarafından “İstanbul Askeri Casusluk Davasını Unutma, Unutturma!”, “Adalet Nöbeti” ve “Anayasa Mahkemesi İstanbul Casusluk Kumpasına Sessiz Kalma”, “Acil Adalet” dövizleri taşındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!