Melek yatırımcıyla şeytanı ayırırız

Güncelleme Tarihi:

Melek yatırımcıyla şeytanı ayırırız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 01:01

EGE Genç İşadamları Derneği’nin (EGİAD) 70. Ege Toplantısı’na konuk olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonominin gelişmesi için son bir yıl içerisinde iki önemli uygulama başlattıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bireysel katılım sermayesi adı verilen sistemde fikri olan genç bir girişimciyle serveti, geliri ve tecrübesi olan yatırımcıyı buluşturduklarını anlatan Babacan, “Değerli fikirleri, melek yatırımcı dediğimiz sermaye sahipleriyle buluşturup bu fikirlerin hayata geçmesini bekliyoruz. Şu ana kadar 241 melek yatırımcımız Hazine Müsteşarlığı’ndan sertifikalarını aldı” dedi. Servet-gelir-tecrübe kriterinin tutması durumunda melek yatırımcı olunabileceğini vurgulayan Babacan, “Ağlarını da akredite ediyoruz. Bu işin yani melek yatırımcılığın temelinde güven var. Ama biliyorsunuz şeytan da bir melek. İşin şeytanlığına gidilirse sertifikalı bu melekleri ayırıyoruz” dedi.

Türkiye’nin cari açığının en önemli sebebinin enerjiden kaynaklandığını aktaran Babacan, enerji giderlerini azaltmak için linyit kömürüyle çalışan tesislere 5’inci bölge teşvikleri vereceklerini de belirtti. Toplantıda EGİAD Başkanı Seda Kaya ile EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da istihdam sorununu gündeme getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!