Milano'da kullanılan oylar İstanbul'a gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Milanoda kullanılan oylar İstanbula gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 13:39

TÜRKİYE’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu için sandıkların kurulduğu 54 ülkeden biri olan İtalya’nın Milano kentinde 6 mühürlü çuvala konan oylar, THY’nin tarifeli seferinden satın alınan koltuklarla İstanbul’a gönderildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 13 bin seçmenin bulunduğu İtalya’da, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında sandıklar açık kalırken, toplam 1030 kişi oy kullanmaya gitti.

Milanoda kullanılan oylar İstanbula gönderildi
Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu’nda toplam 6 sandık açılmıştı.

10 bin 382 kayıtlı seçmenin bulunduğu İtalya’nın orta ve kuzey kesiminden sorumlu olan Milano Başkonsolosluğu’nda oy kullananların sayısının 853’te kaldığını söyleyen Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, bölgelerinde sandıklara gidenlerin sayısının düşüklüğüne dikkat çekti.

3 Ağustos’ta saat 17.00’da sandıkların kapanmasının ardından 6 çuvala konarak, başkonsolosluk binasındaki özel saklama bölümünde muhafaza edilen oylar, 2’si başkonsoloslukta görevli, 1’i ise Ankara’dan görevlendirilen 3 diplomatik kurye eşliğinde THY’nin tarifeli seferiyle İstanbul’a gönderildi.

THY’NİN DEĞERLİ YOLCULARI

Başkonsolos Sekizkök, Milano’nun Malpensa Havalimanı’ndan yerel saatle 18.40’ta uçağın kalktığını söyleyerek, “THY önceden kontrol noktalarını uyardığı için İtalyan yetkililer de oy çuvallarıyla geçen memurlarımıza sorun çıkartmamış. 3’ü memurlarımız, 6’sı da çuvallar için olmak üzere THY’den toplam 9 koltuk satın alındı. Yani her bir çuval için ayrı koltuk alındı” dedi.

Oyların güvenliği nedeniyle çuvalları taşıyan 3 memurun uçağa diğer yolculardan önce alındığı ve uçağın en arka kısmına oturdukları belirtildi.

Atatürk Havalimanı'na varılmasının ardından diplomatik kuryeler, çuvalları havaalanında kurulan Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu'na teslim edecek.

Roma’da kullanılan oyların ise yarın akşam THY’nin tarifeli seferiyle Türkiye’ye gönderileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!