Sanatçılar 7 dilde söyledi Alman başkan halay çekti

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılar 7 dilde söyledi Alman başkan halay çekti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 10:22

Almanya’nın Offenbach kentinde tarihi Busing Şatosu, MainBosporus Dünya Müzik Festivali adıyla düzenlenen konsere ev sahipliği yaptı. Konserde sanatçılar yedi dilde şarkılar-türküler söyledi

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den Kardeş Türküler, Yunanistan’dan Rembetiko grubu ve solistleri Aspasia Stratigou, Vasilis Korakakis, Hasan Yükselir ve bağlama virtüözü Vural Güler sahneye çıktı. Hasan Yükselir ile grubu konserde dinleyicileriyle beraber, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Emrah, Aşık Reyhani türküleri ile Nazım Hikmet’in Tahir ile Zühre’sini seslendirdi.

Yükselir, “Dünyanın tek ortak dili müzik, barışın da dilidir. Coğrafyaların müzik kimliğini sanatçılar söylüyor. Yedi farklı dilde büyük bir coğrafyanın ezgilerini çok farklı etnik gruptan gelen insanlar dinliyor. Bundan daha iyi kardeşlik, dostluk olmaz” dedi.

BAŞKANI DA OYNATTILAR

Atina’dan gelen sanatçılar Aspasia Stratigou ile Vasilis Korakakis, rembetikoları seslendirdi. Türkülerini Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Yunanca, Çerkezce, Farsca ve Arapça seslendiren Kardeş Türküler, büyük beğeni kazandı. Offenbach Anakent Belediye Başkanı Horst Schneider, Kardeş Türküleri’nin ezgilerine halayla eşlik etti.

Konseri SuArts derneği Offenbach Büyükşehir Belediye Başkanı Horst Schneider’in himayesinde düzenlediği etkinliği Hessen eyaleti Sanayi ve Ulaştırma Bakanlığı, Deutsche Bank Bankamız, Greece on Tour ajansı ve Türkiye Dostluk Derneği destekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!