Berlin'de David Bowie sürprizi

Bu sene bayram tatilinde rotasını yurtdışına çevirenlerdendim ben de. Uzun zamandır gidilecek şehirler listesinde hevesle gitmeyi beklediğim ‘Berlin’ bu tatildeki hedefimdi.

Haberin Devamı

Şehirdeki müzeler, sergiler bir yana en çok şehrin düzenli halinden zevk aldım diyebilirim. Alman prensipleri ve dakikliğine, sistemin hiçbir koşulda aksamamasına hayran olmamak gerçekten imkansız. Şehir ile ilgili güzellikleri saymakla bitmez belki ama ‘Berlin’ ile ilgili aklında en çok ne kaldı? ‘ derseniz, Tiergarten ve David Bowie sergisi diyebilirim.

Berlinde David Bowie sürprizi

Tiergarten
’ı o kadar çok sevdim ki, şehrin göbeğindeki bu ormanlık alana tatilimin her günü mutlaka bir şekilde uğradım. İnsanların çimlerde uzanıp vakit geçirmesi, patikalarda koşup spor yapmasını hem de bunu şehrin merkezi bir yerinde yapabilmesi büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Tiergarten sevgim tavan yapmışken, ormanın içinde Michael Jackson için hazırlanmış bir anma alanına da denk gelince haliyle daha da bağrıma bastım.

Haberin Devamı

Berlinde David Bowie sürprizi

Berlin tatilimin esas sürprizi David Bowie sergisiydi.. Seyahat öncesi gezilecek müzeleri, sergileri, kafeleri, restoranları, kulüpleri tek tek elimden geldiğince araştırıp hazırlanmama rağmen şehirdeki David Bowie sergisinden habersizdim. Berlin’e indikten birkaç dakika sonra şehirdeki ilk turumda, serginin yapıldığı Martin Gropius- Bau ‘nun önünden geçince bu müthiş serginin Berlin’de devam ettiğini öğrenmiş oldum.

Berlinde David Bowie sürprizi

Londra’daki Victoria & Albert Müzesi’nin Gucci ile birlikte oluşturduğu sergi 60 bin parçadan oluşan dev Bowie koleksiyonundan özenle seçilmiş 300 eserin yer aldığı eşsiz bir deneyimdi. Sergide David Bowie’nin müziğindeki ve sanatındaki kronolojik gelişimi yer yer konumlandırılmış video ve mülakatların anlatımlarıyla güçlendirilmiş.

Haberin Devamı

Bu eşsiz deneyim 24 Ağustos’a kadar Berlin’de Martin Gropius- Bau’da devam ediyor. Olur da yolunuz Berlin ve çevresine düşerse biletinizi mutlaka internetten (http://www.davidbowie-berlin.de/) almanızı ve sıra beklemeden bu sergiyi görmenizi tavsiye ederim.

CEMİL TOPUZLU’DA YILDIZ DOLU GECELER

Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu Ağustos ayı boyunca yerli ve yabancı birçok sanatçıya ev sahipliği yapacak.

Festival tadındaki konser dolu geceler 1 Ağustos’ta Ajda Pekkan konseri ile başladı. 2 Ağustos’ta Emma Shapplin yoğun yağmura rağmen Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran müzikseverlerin büyük ilgisini toplarken, 3 Ağustos’ta yaklaşık 3 saatlik performansıyla Sertab Erener sevenlerini mest etti.

Haberin Devamı

Ağustos ayı boyunca İstanbul Harbiye Cemi Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sırasıyla;

5 Ağustos Serdar Ortaç

6 Ağustos Monica Molina

Berlinde David Bowie sürprizi

7 Ağustos Birsen Tezer ve Bülent Ortaçgil

8 Ağustos MFÖ

9 AğustosIyeoka

11 Ağustos Karadeniz Gecesi (Fuat Saka, Niyazi Koyuncu, Karmate)

12 Ağustos Şevval Sam ve Kurtalan Ekspresi

13 Ağustos Mustafa Ceceli ve Lara Fabian

14 Ağustos Sibel Can

15 Ağustos Erol Evgin

16 Ağustos Ferhat Göçer (Symphonie D’orient Project)

18 Ağustos Yavuz Bingöl, Öykü Gürman, Serkan Çağrı (Senfonik Konser)

20 Ağustos Ali Kocatepe (50. Yıl Projesi)

21 Ağustos Candan Erçetin

22 Ağustos Kenan Doğulu

23 Ağustos Funda Arar

25 Ağustos Hande Yener (Senfonik Konser)

Haberin Devamı

26 Ağustos Volkan Konak

27 Ağustos Nükhet Duru ve Timur Selçuk

28 Ağustos Yasemin Levy

29 Ağustos George Dalaras (Rembetiko Unplugged)

30 Ağustos Şebnem Ferah

31 Ağustos 2CELLOS

sahne alacak.

ALAÇATI’DA ALTERNATİF BİR AKŞAM

6 Ağustos akşamı Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda harika bir konser var.

Berlinde David Bowie sürprizi

Genç yaşta birçok uluslararası başarılar kazanmış piyanist Ezgi Serim, sanat yönetmenliğini de üstlendiği Piyano Festivali kapsamında Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşacak. Piyano ezgileriyle süslü gecede Ezgi Serim’in piyanosuna, gitarda Neşet Ruacan, kontrabasta Erdal Akyol davulda Ayhan Öztoplu eşlik edecek. Çeşme civarlarındaysanız güzel bir akşam geçirmek için harika bir fırsat olabilir.

Haberin Devamı

LA ROUX – TROUBLE IN PARADISE

Berlinde David Bowie sürprizi

İlk albümüyle Grammy dahil birçok ödülü evine götüren La Roux nam-ı diğer Elly Jackson uzun süredir ikinci albümü için çalışıyordu. 5 senelik bir aradan sonra yeni albüm ‘Trouble Paradise’ Temmuz ayının ortasında piyasaya çıktı.

‘Keşke hiç albüm yapmamış olsam ve şimdi yeni albümümle piyasaya çıkıyor olsam’ diyen Jackson, ne olursa olsun başarılı bir albümün ardından gelen yeni albümün stres dolu bir durum olduğunu belirtmiş. Ses telleriyle ilgili yaşadığı sıkıntının yanı sıra, La Roux adıyla ilk yola çıktığı Ben Langmaid ile yollarını da ayırması 5 senelik aranın sebebi olarak özetlenebilir.

Berlinde David Bowie sürprizi

Özellikle ikinci albüm için yaptıkları şarkıların demo çalışmalarında Ben ile anlaşmazlığa düştüklerini belirten Elly Jackson, müzikal anlamda anlaşamadıklarını görünce bu durumun daha çok sürmemesini istemiş. La Roux’un ikinci albümünde ikili 5 şarkı ile müzikal yollarını noktalarken, Ben Langmaid’in bıraktığı koltuğu Ian Sherwin doldurmuş. Ian’ın dümene geçtiği albüm çalışmalarında önceden yaptıkları şarkılara da ufak tefek yenilikler kattıklarını belirten Elly, albümü 9 şarkı ile kapatmış. İlk albümün elektronik sound’una karşın bu albüm biraz daha pop rock havalı bir yapıda olsa da, ben yine de aynı La Roux’yu duyduğumu itiraf etmeliyim. İlk albümden sonra, Elly Jackson müzikal olarak büyük bir değişiklik yapmaktansa, benzer havalarla geri dönmüş denebilir.

Trouble In Paradise’ dan ilk resmi single ‘Uptight Downtown’ Mayıs ayında yayınlanırken, aynı ay içinde ‘Let Me Down Gently’ kliplenmiş haliyle Youtube’dan paylaşılmıştı.Yeni albüm çıktığı ilk haftada İngiltere albüm listelerinde 10.000’e yakın satış sağlarken, birçok müzik eleştirmeni tarafından olumlu notlarla taçlandırıldı. Albüm dijital müzik platformlarından dinlenebilirken, Itunes üzerinden de satın alınabiliyor.

Berlinde David Bowie sürprizi

La Roux’u sevenler için sürprizi olmayan, dinledikçe akıp gidecek tatlılıkla yeni albümü ‘Trouble In Paradise’ şimdilik elimizdeki tek güzellik. Geçtiğimiz sene Rock’n Coke’daki canlı performansıyla hafızama kazıdığım La Roux, önümüzdeki sonbahar veya kış sezonunda İstanbul’da tekrar sahne alsa kendisini en önde izleyeceklerden biri olacağım kesin.

YILDIZLAR:

Uptight Downtown (Bildiğimiz, sevdiğimiz La Roux havası)

Kiss And Not Tell

Silent Partner

The Feeling

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Sexotheque (Albümün incisidir)

Let Me Down Gently

KARIŞIK KASET

Ağustos ayının ilk Karışık Kaset listesi bu ayın ilk yazısında karşınızda.

Karışık Kaset By Ağustos 2014 adıyla Spotify’da da oluşturduğum liste Ağustos ayı boyunca güncellenecek. Yeni single’lara bir adım daha yakın olmak için listeyi takip etmeniz yeterli.

Keyifli dinlemeler…

1)Jessie J, Adriana Grande, Nicki Minaj – Bang Bang

2)Maroon 5 – It Was Always You

3)Jenny Lewis – She’s Not Me

4)Spoon – Inside Out

5)Porter Robinson – Flicker

6)TeamMate –Goldmine

7)The Shins – So Now What

8)Fences feat. Macklemore – Arrows

9)The Script – Superheroes

10) Sir Sly – You Haunt Me

11)Klangkarussell – Netzwerk (Falls Like Rain)

12)Wilhelm Tell Me –Let Me Take You Away

13)Japanese Wallpaper – Breathe In

14)3LAU feat. Bright Lights – How You Love Me

15)Banks – Beggin For Thread

16)La Roux - Let Me Down Gently

Yazarın Tüm Yazıları