550 bin liraya komple kiralık AVM

Güncelleme Tarihi:

550 bin liraya komple kiralık AVM
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 09:52

Bakırköy'ün göbeğinde yer almasına karşın açıldığı 2003 yılından bu yana bir türlü istediği istikrarı yakalayamayan Town Center AVM, dış cephesindeki LED ekranlarla kiracı aramaya başladı. Aylık 550 bin lira verene AVM'nin tümü kiralanacak.

Haberin Devamı

Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, Türkiye genelinde faaliyet gösteren alışveriş merkezi sayısı 320’yi aşınca, bu yatırımlar arasında rekabet sektörü konsolidasyona doğru yöneltiyor. Son yıllarda alışveriş merkezleri ayakta kalabilmek için ya bir tema üzerine kuruluyor ya da çok büyük metrekarelerde inşa edilip, marka karmalarını doğru kurmaları gerekiyor. Alışveriş merkezi yoğunluğunun yüksek olduğu yerlerde ise bazı yatırımlar rekabete dayanamıyor. Bunlardan biri de İstanbul Bakırköy’de yer alan Town Center oldu.

MARKALAR TEKER TEKER GİTTİ

Yaklaşık iki yıldır markaların teker teker ayrıldığı alışveriş merkezinin bir dönem otel olacağı konuşulsa da yatırımın sahibi Denge İnşaat Kiralama, kiracı aramayı tercih etti. Town Center, uzun süredir aylık 550 bin liradan kiracı bekliyor. 2003 yılında açıldığında Galleria, Capacity, Carousel, A Plus gibi alışveriş merkezlerinin yer aldığı Bakırköy bölgesindeki yoğun rekabetin arasında kalan Town Center, şimdi dış cephesindeki LED ekrandaki ilanlarıyla kiracı arıyor.

Bir dönem kiralanması için internet sitelerine de ilan verilen alışveriş merkezi, toplam 40 bin metrekare büyüklüğe sahip. Yaklaşık 14 bin metrekare de kiralanabilir alanı olan Town Center, aylık 550 bin lira bedel ile kiracı bekliyor. Bu rakamlara göre, metrekare başına kira 40 lira seviyesinde kalıyor.

Town Center yetkilileri, tüm alışveriş merkezini tek bir kiracıya vermek istiyor. Yaklaşık bir yıldır kiralama sürecinde bulunan AVM için yerli yatırımcılarla görüşmelerin olduğu belirtiliyor.

Yetkililer, alışveriş merkezini kiralamadan sonra ne yönde değerlendirileceğinin kiracıların isteğine bağlı olacağını ifade ediyor.

9 MAĞAZA AKTİF

55 mağazanın bulunduğu alışveriş merkezinde, şu anda 9 mağazada kiracı bulunuyor. Bunların arasında ağırlık olarak kafe-restoranlar bulunurken, bir ev tekstili firması da faaliyetlerini sürdürüyor. AVM yetkilileri, gelinen bu durumu, alışveriş merkezlerinde pastanın küçülmesi ve yanlış marka karmasına bağlıyor.

Bakırköy-Ataköy çevresinde alışveriş merkezlerinin yoğun olduğunun altını çizen yetkililer, kiracıların da bu rekabette cirolarının istenen seviyeye gelemediğini, bu nedenle mağazaların boş kaldığını belirtiyor.

Haberin Devamı

SATILIK VE KİRALIK GAYRİMENKUL İLANLARI İÇİN TIKLAYIN


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!