Herkesi sata sata bugüne geldin

Güncelleme Tarihi:

Herkesi sata sata bugüne geldin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 02:01

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, barışın AKP’nin elinde rehin olmadığını söyleyerek, “Türk halkı bizi anlamasın diye duvar örüldü. Şimdi bu duvarları yıkıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş, Ağrı’da şöyle konuştu: “Hiçbir zaman devlet ezilenin yanında olmadı. Tersine yurttaşını ezen devlet oldu. Ezilenlerle el ele vermeliyiz. Türkiye’nin batısındaki halklara bizi, Kürtleri her zaman terörist, öcü gibi gösterdiler. Yıllarca Türk halkı batıda bizi anlamasın, elimizi tutmasın diye sürekli duvarlar ördüler. Şimdi biz bu duvarları yıkıyoruz. Yüksek oy alırsak kalıcı barışı gerçekleştirmek kolay olur. Oy almazsak da kimseye düşmanlık yapmayacağız. Kimler bana saldırıyor dikkat edin. Nasıl bir Kürt gider Çorlu’da, Tekirdağ’da emekçilerin, Soma’da madencilerin yanında olur. Türk’ün Azeri’nin, Gürcü’nün, Çerkez’in, Laz’ın yanında olur; bunu hazmedemiyorlar. Karadeniz’den, Ege’den, Akdeniz’den de destek var. Şimdiye kadar kardeş olmamıza izin vermediler. Kardeşliği kurmak istiyoruz.

Haberin Devamı

ERBAKAN’I, GÜLEN’İ İNKÂR ETTİN

Mezhepçilikten fayda gelmez. ‘Bir insan Kürt’tür iyidir; kötüdür’ diye bir şey yok. İnsani değerler başka bir şeydir. Etnik kimliğimiz ve mezheple alakalı değildir. Bir insan siyasette kimliği ve mezhebiyle katlediliyorsa onu yapanlar ırkçılığın temsilcisidir. Bizi meydanlarda Zaza, Alevi diye yuhalatıyor. Biz kendimizi inkar ederek bugünlere gelmedik. Sen içinden çıktığın tüm partileri inkar ettin. Seni yetiştiren kanaat önderlerini inkar ettin. Rahmetli Erbakan’ı da, Fethullah Gülen’i de inkar ettin. Sata sata bugüne geldin. İnsanlar mezhep bölünmesiyle korkar hale geldiler. İnsanlar artık kendi kimliğinden, mezhebinden olmayanlarla aynı binada oturmuyor. Öyle bir yaptılar ki aynı apartmanda komşu olamıyoruz. Tek ırk, mezhep dayata, dayata bu ülkeyi bölüp parçalayan siz oldunuz. Tek dil, millet ne demektir. Onursuzluğu dayatıyorlar. Tek ırk, tek mezhep olmak zorunda değiliz. Birlikte yaşamın çaresini bulacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!