Gergedan boynuzundan sonra şimdi de Uganda pekmezi!

Güncelleme Tarihi:

Gergedan boynuzundan sonra şimdi de Uganda pekmezi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 01:08

Penis büyütme ve cinsel sorunlara çözüm bulduğu vaadiyle ortaya çıkan firmalara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu seferki de 'Uganda pekmezi' ile kendisine müşteri arıyor. Binlerce insana kısa mesaj gönderen bu firmayı aradığınız zaman size ürünün Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olduğu söyleniyor. Fakat Sağlık Bakanlığı’nı aradığımızda yetkililer böyle bir ürüne asla onay verilmediğini belirterek bu tip firmalara güvenilmemesi uyarısı yapıyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu İletişim Koordinatörü Engin Ayar, "Sağlık Bakanlığı'ndan izin almayan şarlatanlar Gıda Bakanlığı beyanlı ürünleri Sağlık Bakanlığı izinli olduğunu iddia edip satışa sunuyor ve tüketicilerin algısını yönetiyor" diyor.

Haberin Devamı

Gergedan boynuzundan sonra şimdi de Uganda pekmezi
Cep telefonlarına gönderilen kısa mesajların ardından ürünün referansı olarak gösterilen Uzman Doktor K.G. konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunmak istemediğini söylüyor. İlacı satan şirketin yetikilisi ise bitkisel içerikli olmasından dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından izin alınmasına gerek olmadığını belirtiyor. Fakat ürünü almak için size verilen numarayı aradığınız zaman ilacın Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğu iddia ediliyor.

ALGI YÖNETİYORLAR

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu İletişim Koordinatörü Engin Ayar, bu ürünün Sağlık Bakanlığı onaylı olmadığını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na beyanlı ürün olduğunu söyledi. Ayar, "Sağlık Bakanlığı'ndan izin almayan şarlatanlar Gıda Bakanlığı beyanlı ürünleri Sağlık Bakanlığı izinli olduğunu iddia edip satışa sunuyor ve tüketicilerin algısını yönetiyor. Herhangi bir rahatsızlığı iyileştirdiğini iddia eden firmalar bizden izinsiz satış yapamazlar. Biz böyle firmaları takibe alıyoruz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

DOKTORUNUZLA KONUŞUN

Ayar, bu gibi cinsel içerikli ürünlerle vatandaşların kandırıldığını belirterek, “Tarım Bakanlığı bizim uyguladığımız gibi detaylı incelemeler yapmıyor. Bu tarz firmalara inanıp satın alma işlemini gerçekleştirmeyin. Öncelikle bir doktora gidin danışın sonra uzmanların yazacağı ilaçları eczanelerden alın" ifadesini kullandı.

CEZA GELİYOR

Bakanlık daha sonra hurriyet.com.tr'ye gönderdiği yazılı açıklamada da, "Uganda Pekmezi olarak bilinen ürünün çeşitli internet sitelerinde mevzuata aykırı şekilde sağlık beyanı belirtilerek (iyileştirici,güç artırıcı vs.) tanıtımının ve satışının yapıldığı tespit edildi. Sitelerin güvenli internet kapsamına alınması için (Güvenli internet kullananların siteye erişimini engellemek) Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’na (BTK) online ihbar yoluyla bildirilmiştir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bakanlık ayrıca firmanın internet sitesi için ayrıca bir ceza kesilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ile resmi yazışmanın yapıldığını bildirdi.

YARISINDAN FAZLASI ARKADAŞINA SORUYOR
Türk Androloji Derneği tarafından yapılan , 14 ilde, 400 erkekle yapılan 'Sertleşme Sorunu Tedavisi ve Hastaların Çözüm Arayışları' araştırmasına göre , hastaların yüzde 53’ü sertleşme sorunuyla ilgili arkadaşına danışıyor. Yüzde 48’i eczaneye başvuruyor. 400 erkeğin yüzde 10.6'sı tedaviyi doktorda arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!