Simav’a iki yeni öğrenci yurdu

Güncelleme Tarihi:

Simav’a iki yeni öğrenci yurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 16:54

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde ailelerinin gelir düzeyi düşük öğrencilerin faydalanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 200’er kişilik 2 ayrı yurt binası yapıldı.

Haberin Devamı

Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, birisi Simav Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, diğeri de Simav Eynal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine yaptırılan yurtların depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini bildirdi. Kaymakam Karaboran, öğrencilerin rahat bir şekilde barınabilmesi için her türlü konforun düşünüldüğü 2’şer katlı yurt binalarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ’Kızlar Erkekler Yurt Sayesinde Okuyor’ projesi kapsamında inşa edildiğini belirterek 2014 - 2015 eğitim ve öğretim döneminin başlayacağı 15 Eylül tarihinde hizmete açılmasının planlandığını söyledi. Kaymakam Karaboran, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından 3 milyon 713 bin lira ödenerek yaptırılan her iki öğrenci yurdumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından işletilecek. Bizler Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak önümüzdeki günlerde inşaatı teslim alarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edeceğiz. Simav için çok büyük bir eksikliği giderecek olan öğrenci yurtlarımızın öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğrenci yurdu inşaatlarına geçen yıl kasım ayında başlandığını ve işi üstlenen müteahhit firmanın geceli gündüzlü çalışarak işi gününden önce teslim ettiğini dile getiren Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, özverili çalışmalarından dolayı müteahhit firmaya teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!