Esnaf duvara karşı

Güncelleme Tarihi:

Esnaf duvara karşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 01:27

Ankara Hürriyet’in, “Yüksek hıza çile yolu” manşetiyle gündeme getirdiği Yüksek Hızlı Tren Garı’ndaki 20 adımlık mesafeyi bir kilometreye çıkaran duvar, vatandaştan sonra esnafı da isyan noktasına getirdi. Duvar için, “Ölüm ilanımız” benzetmesi yapan esnaf tepkili: “Bu duvar müşterilerle aramıza örüldü.”

Haberin Devamı

Yüksek Hızlı Tren Garı’ndaki inşaat çalışması sırasında örülen ve 20 adımlık mesafeyi bir kilometreye çıkaran duvara Ankara Hürriyet’in haberinin ardından, “Yeni YHT Gar inşaatı nedeniyle, gar Ulus altgeçit bağlantısı kapalıdır” yazılı pankart asıldı.
Uyarı yazısının yetersizliğinden ve yerinin yanlış olmasından yakınan kent sakinleri, “Beton örtülü alt geçide gelene kadar hiçbir uyarı yok, yetkililer herhalde Gar’a ulaşmamıza 20 adım kala ördükleri bu duvar ve astıkları yazıyla bizimle dalga geçiyor. Sorunu çözmek için bir uyarı yazısı yeterli olmayacaktır. Bu sorunun tek çözümü beton örtülü duvarın açılmasıdır” ifadelerini kullandı.

ÖLÜM FERMANIMIZ OLDU

Yüksek Hızlı Tren Garı’ndaki inşaat çalışması sırasında örülen duvarın, yıllardır bakımsız halde can çekişen çarşı esnafını da etkilediğini dile getiren Tandoğan Çarşı Yönetimi Başkanı İsmail Ceki, “Çarşı girişine yürüyen merdiven yapıp, çıkışına duvar ördüler. 79 esnaf dilekçe toplayıp Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet edeceğiz” dedi. Vatandaşın Tandoğan Kapalı Çarşısı’ndan geçip, tarihi Ankara Garı’na ulaşmasının önüne örülen duvarın kendilerinin ölüm fermanı olduğunu dile getiren Ceki sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

YÜRÜYEN MERDİVEN ÇALIŞMIYOR

“Biz yıllardır can çekişiyoruz. Bütün itirazlarımız sonunda yürüyen merdiven yaptılar ancak o da çalışmıyor. Bunun yanına bir de duvar problemini koyunca artık iyice umudumuz bitti. Müşterilerimizle aramıza duvar ördüler. Konuyla alakalı olarak bir yetkili karşımıza çıkmıyor. Sorduğumuz sorular cevapsız kalıyor. Hatta 15 gün içinde cevap verilmesi gerek yazılı dilekçelerimiz bile sümen altı olmuş durumda. Kiramızı ödeyemiyor, müşteri bulamıyoruz. Bizi yoklukla baş başa bıraktılar.”

Hızlı tren biletinde ‘uçak’ modeli

TCDD Genel Müdürlüğü, uçaklarda olduğu gibi yüksek hızlı trende indirimli bilet uygulamasına geçti. Ankara-İstanbul arası seyahat süresini 3,5 saate indiren YHT’de biletler, business plus, business, ekonomi plus ve ekonomi olmak üzere 4 kategoride, hesaplı, standart ve esnek olmak üzere 3 türde satışa sunuldu. Hesaplı bilet (değişim ve iadesi yapılmayan) fiyatı 35 lira, standart bilet fiyatı 35-70 lira, esnek bilet (değişim ve iadesi yapılabilen) fiyatı ise 84 lira olarak belirlendi. Yiyecek ve içecek ikramının yapılacağı business plus ile ekonomi plus kategorilerindeki bilet fiyatları 50 lira ile 113 lira arasında değişecek. Hesaplı biletler, yolcu.tcdd.gov.tr internet adresinden, TCDD’nin mobil telefonlardaki uygulamalarından ve garlardaki kiokslardan satılacak.
Ankara-İstanbul hattı için bilet fiyatları 7 yaş altı için ücretsiz, 7-12 yaş çocuklar için 35 lira, 65 yaş üstü için 35 lira, öğrenciler için ise 55 lira olarak belirlenmişti. Arife YILDIZ ÜNAL/AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!