Bize yakışanı yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Bize yakışanı yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 01:22

Ankaragücü başkanı, Ocak’ta yapılacak olağan kongre öncesinde güven tazelerken, kimseyle kavga etme düşüncesinde olmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kulübü yaşatma adına verdikleri mücadelede yalnız bırakıldıklarını ancak görevden kaçmadıklarını yineleyen başkan, camiaya umut dağıtırken; taraftardan, eski başkanlar ile yöneticilere, kurum ve kuruluşlardan, aday olacaklara kadar geniş bir yelpazeye mesaj verdi.

Ankaragücü’nde olağanüstü genel kurul geride kalırken, mevcut Başkan Mehmet Yiğiner, Ocak ayında yapılacak olağan kongre öncesinde güven tazeledi. Yiğiner, ateşten gömlek giyip kulübü yaşatma adına müthiş bir mücadele verdiklerini belirtirken, gelecek adına umutlu mesajlar dağıttı. Şehrin gelişimin futbolsuz olamayacağını vurgulayan Yiğiner, “Futbolu olmayan bir Başkent yok. Ankara, bu alanda hiç konuşulmuyorsa başarısızlıktan dolayıdır. Biz bir stat bile yaptıramadık. Kendi ülkesinde şampiyon olmamış Başkent takımı olarak bir tek Ankara var. Herkes kendine yakışanı yapar. Biz de kendimize yakışanı yapacağız. A.Gücü’nü daha iyi taşıyacak bir ekibi bulana kadar devam edeceğiz. Bulunca da o ekiple daha üst hedeflere çıkacağız” diye konuştu.
“Kulübün ayakta kalması için amatöre düşmemesi gerekiyordu” diyen Yiğiner, şunları söyledi:
“FIFA borçları ödenmeseydi çoktan amatöre gitmiştik. FIFA’daki 24 dosyanın 16’sını yapılandırdık. Ödenmez, anlaşılamaz denilen borçların 10’unu, ülke ülke gezerek kapattık. 6 dosyanın, ayda 150-200 bin TL arasında ödemeleri düzenli devam ediyor. Anlaşacağımız 8 dosya kaldı. Bunu da yaparsak, ne kümeye ne de amatöre düşeriz.

Haberin Devamı

“BELEDİYE YARDIM ETMİYOR”

“Belediye yardım etmiyor. Kendi imkanlarımız ile bunları yapacağız. Kombine satmışım, şoförler odasını kaybetmişim. Hiç pişman değilim. Yine satacağım. Dortmund kombine bilet satarak kurtuldu. Bizler de isteyelim, A.Gücü düştüğü bu durumdan kurtulur. Geldiğimizde FIFA borcu 5 milyon 306 bin Euro idi. Şu an 3.5 milyon Euro’ya düştü. 1.5 yılda, borçların 3’de 1’ini ödedik. Bu büyük bir başarıdır. Federasyonda, 29 dosyamız var. Daha da gelecek olacaktır. Bunların maliyeti 12 milyon TL idi. Bu borcu, bize hafriyat ve otopark verilmeden 5.8 milyon TL’ye düşürdük. Transfer yasağına neden olan dosyaların 18’ini kapadık. Bunların biri bile bizim ile ilgili değildi. Kalan 11 dosyayı da kapatacağız. Diğer kulüplere sağlanan devlet imkanları bize de sağlansa bu iş hallolur. Yapmamız gereken onla bunla kavga etmek değil. Cemal Aydın dahil, Melih Gökçek, Ahmet Gökçek, Cengiz Topel Yıldırım, kim kulübe 1 lira katkı sağladıysa, Allah ondan razı olsun. Kim ki zarar verdi ise o da kendi problemi. Bundan sonraki süreçte, yüzümüze kapanan kapıların da açılacağını düşünüyorum.”
“Çalanın, çırpanın, kulübü soyanın kim olduğunu herkes biliyor. Gideceğimiz yer belli. Eğer insanlar yardım etmiyor ise çeşitli bahanelere sığınıyor ise orada bir yanlışlık vardır. Genel kurul kararını, A.Gücü’nü ekonomik açıdan daha üst yerlere taşıyacaklar gelip yönetsin diye aldık. Yoldan geçen tokatçı, 17 dolandırıcılık dosyası olanlar için değil. Biz şu aşamada bu kadar emek vermişken kuzuyu kurda teslim edemeyiz.”

Haberin Devamı

BÜYÜKSEK KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAĞIZ

“Yolunda A.Ş diyorlar ya. Bunlar daha yola çıkmamış. Vergi kayıtları. Bakıyorsun listedekilerden 1 tane kombine alan olmamış. Ocak’ta genel kurul var. 6.5 milyon TL yatırmasınlar, 1.5 milyon TL yatırsınlar onları kaydedelim. Ocak ayında da gerisini yatırsınlar, kulübü idare etsinler. Doğru mu? Ama amaçları bu değil. Bundan önce ne yapmışlar ki bundan sonra ne yapacaklar? A.Gücü’nde alan kaçmış, alan kaçmış. Tokatçı gelmiş, dolandırıcı gelmiş başkanlık ve yöneticilik yapmış.”
“Eğer bir kulüpte bir futbolcu altyapıdan gelip oynuyorsa başarılı, 2 tanesi oynuyorsa süperdir. Bizim kulübümüzün yüzde 80’i kendi çocuğumuz. Türkiye’nin en iyi altyapılarından biri bizde. Hedefimiz şampiyonluk dedim. Dilimi eşek arısı soksun. Büyük takımlar da hedefimiz şampiyonluk demiyor mu? 1 maç kaybediliyor. Hurra kulüp basalım. Niye? Şampiyon olamayacağız. İyi de kardeşim zaten bir tanesi oluyor. Şampiyonluğu herkesten çok başkan ister, yönetici ister, delegeler ister. Bunlar düzelecek. Sıkıntı yüzde 5’de.
“Burada önemli olan şudur. Davamızda haklı mıyız? Haklıyız. Memleketimize hizmet ediyor muyuz? Ediyoruz. Bizler hata yaptık mı? Yaptık. Bilet fiyatlarını 5, 7.5 ve10 TL’den, 2-3-5 TL’y’e indirdik. Seyirci baskısı olsun, taraftar stadı doldursun, biz de şampiyon olalım istedik. Ama farklı olaylar oldu. Cebimizden de para ödedik. Kulübün para kaynağı taraftardır. Büyük camiayız, o zaman kimseye ihtiyaç duymayacağız. O zaman kombine fiyatlarını, bilet fiyatlarını arttıracağız, daha çok çalışacağız, A.Gücü’nü yaşatacağız. 1.5 yıllık dönemde 1 milyondan fazla ceza ödedik. Rakiplerimizin maddi duruma bakınca, geçen sezon yarı final oynamamız mucizeydi. Bandırma ve Alanya’nın 300-500 bin TL arasında düzenli geliri vardı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!