Babasının kucağında tabutu taşınan Diyar için açıklama

Güncelleme Tarihi:

Babasının kucağında tabutu taşınan Diyar için açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 16:44

Sağlık Bakanlığı, tabutu babasının kucağında taşınan Diyar Gürcan’ın ölümü ve babasının cenazeyi taksiyle götürdüğüne ilişkin haberler üzerine açıklama yaptı. Bakanlık hayatını kaybeden Gürcan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunurken, şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Haberlerde adı geçen 4 yaşındaki hastamız D.G, 30 Temmuz 2014 tarihinde menenjit tanısıyla Iğdır Devlet Hastanesinden Konya Başkent Üniversitesi Hastanesine kara ambulansı ile sevk edilmiştir. Ambulans seyir halinde iken hasta çocuğumuzda kardiyak arrest (kalp durması) gelişmesi üzerine en yakın hastane olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine acil giriş yapılmıştır. Burada gerekli müdahale yapıldıktan sonra sevk işleminin gerçekleşmesi için hava ambulansı talep edilmiştir. Ancak hasta çocukta tekrarlayan arrestler sebebiyle durumu riskli bulunarak sevk işleminden vazgeçilmiştir. Hastanın, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde çocuk yoğun bakım ünitesinde takibi yapılmıştır. Solunum yetmezliği ve hayati tehlikesi olan çocuğumuz yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 Ağustos 2014 tarihinde maalesef hayatını kaybetmiştir. İlgili hastanede hastaya defin ruhsatı düzenlenmiş ve gerekli cenaze hazırlıkları yapılmıştır. Ailenin cenaze nakli için Bakanlığımıza bağlı kurumlardan herhangi bir ambulans talebi olmamıştır. Ayrıca 7 Aralık 2006 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğine göre; Olağandışı durumlar istisna olmak kaydıyla hiçbir ambulans ve acil sağlık aracı cenaze nakli amacıyla kullanılamaz. Ancak ambulansta ölüm olayı gerçekleştiğinde, trafik kazası, afet vb. kaza mahallinden ölülerin hastane veya ilgili morga nakilleri, adli mercilerin de onayı alındıktan sonra yapılabilmektedir. Buradaki amaç ise, olay yerindeki cenazenin bir an önce ilgili kuruma nakledilmesi ve toplumsal duyarlılığın yerine getirilmesidir. 112 ambulansları, bunun dışında hastaneden eve, hastaneler arasında ve şehirlerarasında cenaze nakil aracı gibi kullanılmamaktadır."

Bakanlık cenazelerin il içi ve dışında nakli için gerekli cenaze nakil aracı, tabut ve benzeri donanımın temin görevinin belediyelere ait olduğunu ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!