Kaçak akaryakıta suçüstü

Güncelleme Tarihi:

Kaçak akaryakıta suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 01:22

İZMİR’in Bornova İlçesi Pınarbaşı Semti’ndeki bir lojistik firmasına, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından ihbar üzerine düzenlenen operasyonda, 4 bin 380 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi.

Haberin Devamı

Bornova ilçesi Pınarbaşı Semti’nde faaliyet gösteren bir lojistik firmasında, otobüs ve bazı araçlara kaçak akaryakıt satışı yapıldığı yönünde ihbar alan Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekipleri, çalışma başlattı. Firmayı takibe alan ekipler, faaliyetin hız kazandığını belirleyince operasyon düzenledi. Lojistik firmasının TIR sahası içine kurulmuş bir akaryakıt düzeneği ile araçlara kaçak akaryakıt verildiğini tespit eden ekipler aramalarda, bir akaryakıt dolum pompası buna bağlı tankta 4 bin 110 litre kaçak akaryakıt, dolum yapılan aracın deposunda da 270 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Kaçak akaryakıta suçüstü

Haberin Devamı

Piyasa değerinin 16 bin TL olduğu belirtilen toplam 4 bin 380 litre akaryakıtın, ’Ulusal Marker Test Cihazı’ ile yapılan ölçümlerinde ’Geçersiz’ sonuç verdiği ve kaçak olduğu anlaşıldı. El konulan akaryakıt, İzmir Milli Emlak İdaresine teslim edildi. Firma sahibi ve çalışanları ile kaçak akaryakıt alan araç sürücüsü hakkında yasal işlem başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!