U18 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon Türkiye

Güncelleme Tarihi:

U18 Avrupa Şampiyonasında şampiyon Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 10:32

FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon, finalde Sırbistan'ı 85-68'lik skorla geçen Türkiye oldu.

Haberin Devamı

Konya’da düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası finalinde Genç Milli Takımımız, Sırbistan’ı 85-68 mağlup ederek üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaştı.

Ümit Erkekler’in Avrupa Şampiyonası’ndaki zaferinden sadece 14 gün sonra genç milli takım aynı başarıyı tekrarladı. Pota altının etkili ismi Egemen Güven hem turnuvanın en değerlisi oyuncusu seçildi, hem de en iyi 5'te yer aldı.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı 85-68 yenerek Avrupa şampiyonu olan Türkiye, kupasını aldı. Konya'da düzenlenen şampiyonanın final maçında Sırbistan'ı 85-68 mağlup eden ay yıldızlı basketbolcular, maçın bitiş düdüğüyle büyük sevinç yaşadı.

Şampiyonluk sevincini önce birbirleriyle ve teknik ekiple paylaşan milli basketbolcular, daha sonra taraftarlarının yanına giderek kutlama yaptı. Maçın ardından düzenlenen kupa töreninde, şampiyon Türkiye ile ikinci Sırbistan ve üçüncü Hırvatistan'a kupa ve madalyaları verildi. Ay yıldızlı ekip, kupa ve madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın elinden aldı.

Madalyaların ardından şampiyonluk kupasını kaldıran genç milliler, salonda tur attı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!