Kılavuzu karga olanın nokta...nokta

Güncelleme Tarihi:

Kılavuzu karga olanın nokta...nokta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 01:08

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de düzenlenen mitingte ""Bugün İstanbul'a veda etmiyorum. Ben bugün sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse doğduğum bu şehirde vefat etmek, hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum ve en büyük vasiyetimdir" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan, rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mehmet Âkif Ersoy’un kabrini ziyareti sırasında çekilen görüntülerini yine izleterek, “Sonra da bunu inkâr ediyor. Ben diyor iyi bir edebiyatçıyım. Konuştukça batıyor. Süleymaniye’de bayram namazı değil Ekmel, Süleymaniye’de bayram sabahı. Hale bak ya, pot üstüne pot kırıyor. Kılavuzu karga olanın nokta nokta...” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli Perşembe Pazarı Meydanı ve İstanbul Maltepe’de vatandaşlara seslenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

BİN PİŞMANLAR

Sana da yazıklar olsun seni aday gösterenlere de yazıklar olsun. Senin her yerin profesör olsa ne yazar ya. Bir de çıkıyor inkâr ediyor. Her şey kayıtlarda var. Dün çıkmış kendi aklınca bize üslup dersi vermeye çalışıyor. Önce ahlak sahibi ol sen. Eğer o konuda bir tecrüben varsa, kapasiten varsa, git o dersi seni aday yapan Kılıçdaroğlu’na ve sabah akşam küfreden Bahçeli’ye ver. Tabii ben eminim ki Kılıçdaroğlu da Bahçeli de bin pişman ama yapacakları bir şey yok.

Bankalara gidip desteklerinizi yatırdınız mı? 1 lira da 5 lira da 10 lira da olsa... Mesele ben bu olayın içinde varım, bunu demek. Para filan miktarı önemli değil.

TATİLİ ERTELİYORUZ

Rehavet yok, sandığa gidiyoruz. Tatil planlarımızı erteliyoruz. Tatilde olanları çağırıyoruz. Bu tarihi olayı asla ıskalamıyoruz.

Haberin Devamı

KAYBEDECEKLER

Şu anda Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi eski Türkiye’nin bu aktörleri yan yana geldiler. Yalan, iftira, şantaj, montajla değişime direniyor, aydınlığa ayak sürüyorlar. CHP, MHP dışarıdan ithal, monşer bir aday yarattılar. Kılıçdaroğlu çıkamadı. Kılıçdaroğlu sen aday ol. Sende bu vasıflar varsa sen aday ol, niye olmuyorsun. Bahçeli sen aday ol. Milletten yiyecekleri tokadı biliyorlar. Zaten kaybedecekler. Ama en azından kendiniz aday olun da izzetinizle kaybedin ya.

HAYAL KIRIKLIĞI

Bunu da yapamıyorlar. Çünkü Pensilvanya bunlara geldi şunu aday gösterin dedi. İstanbul’daki o malum medya patronu şunu aday gösterin dedi. Sağdan soldan eski Türkiye’nin ne kadar aktörü varsa bir araya geldiler bu monşeri ileri sürdüler. Monşer sahaya çıktı. Ama tam bir hayal kırıklığı.

‘ALEVİYİM’ DİYOR MU

Bizi bölmek isteyenlere karşı... Hani ayrımcılık yapanlar var ya... Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Arap, Boşnak, Roman kim olursa olsun. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Tek millet. Bizde ayrım yok. Alevi rahatlıkla ‘Aleviyim’ diyor mu, diyor. Sünni, ‘Sünniyim’ diyor mu, diyor.

NEYMİŞ, PROFESÖRMÜŞ

CHP gitti dışarıdan aday ithal etti. MHP’yi de yanına aldı, vagonu da arkasına taktı, bir monşeri aday gösterdi. Neymiş, profesörmüş. Ya biz tercüman mı arıyoruz yoksa ülkeyi yönetecek adam mı arıyoruz? Neymiş, babası merhum Akif’in arkadaşıymış. Baban çok muhterem bir insan da sana faydası yok ki.

İSTANBUL VASİYETİM

Öyle tahmin ediyorum ki bu, başbakan olarak İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz belki de son miting olacak. Ben bugün İstanbul’a veda etmiyorum. Ben bugün sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse doğduğum bu şehirde vefat etmek, hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum, en büyük vasiyetimdir.

KARŞINIZDA KASIMPAŞALI

Sizin karşınızda milletvekili değil, Başbakan değil, cumhurbaşkanı adayı değil, en başta Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan var. İnşallah hep de öyle olacak.

Haberin Devamı

Konuşmasına İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyarak başlayan Erdoğan, 1 milyon 200 bin metrekarelik Maltepe sahilinde, 1 milyonu aşkın kişiye seslendi.

Maltepe uçuşlara kapatıldı

SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan NOTAM (Havacıları Bilgilendirme Notu) ile dün Maltepe ve çevresi, VFR olarak adlandırılan, görerek uçuşlara kapatıldı. Sabah 05.30'da başlayan 1 günlük NOTAM, gün batımı yani saat 20.50'ye kadar geçerli oldu. Bu yasağın Erdoğan'ın seçim mitingi için alındığı öğrenildi. İbrahim YILDIZ/DHA

MALTEPE NOTLARI

Otobüs ve teknelerle

Başbakan Erdoğan’ın miting yapacağı Maltepe Etkinlik Alanı’na vatandaşlar, teknelerle ve otobüslerle akın etti.
Öğleden itibaren ilçeye gelmeye başlayan vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçirilerek miting alanına alındı.
Alan içerisinde kumanya ve su ikramında bulunulan vatandaşlara, Türk bayrağı ve üzerinde Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu flamalar dağıtıldı. Bazı vatandaşlar da Filistin bayrakları taşıdı.
Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı alanda Erdoğan’ın konuşma yapacağı sahnenin arkasına “Türkiye’nin gücüne güç kat” yazısı asıldı.
Miting alanının farklı bölgelerine led ekranlar, sahnenin sağına ve soluna ise iki dev ekran yerleştirildi. 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın çeşitli noktalarına ise ses kuleleri kuruldu.
Alan ‘İstanbul sana inanıyor’, ‘Milletin adamı’, ‘Milli irade milli güç’, ‘Sen nerede biz orada’ yazılı afişler ve Erdoğan’ın seçim logosunun yer aldığı balonlarla süslendi. Türkiye Gençlik Vakfı da miting alanına “Türkiye gençliği zalimin karşısında, mazlumun yanında. Tarafız, seninleyiz” ve “Onlar müminlere karşı şefkatli, hakikati inkar edenlere karşı güçlü ve onurludur” yazılı afişler astı.
Bir sağlık çadırının da kurulduğu alanda, çok sayıda ambulans da hazır bekletildi.
Engelliler ve yaşlılar için Erdoğan’ın konuşacağı sahnenin sağında özel bölüm oluşturuldu. Gazeteciler için platform konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!