Başbakan Erdoğan: Neymiş profesörmüş...

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan: Neymiş profesörmüş...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 18:47

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de miting düzenledi. Erdoğan, ""Bugün İstanbul'a veda etmiyorum. Ben bugün sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse doğduğum bu şehirde vefat etmek, hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum ve en büyük vasiyetimdir" dedi.

Haberin Devamı

Maltepe sahilinde bulunan miting alanına metro ve karayolunun yanı sıra denizden de ulaşım sağlandı. Onbinlerce vatandaş, gemilere ve teknelere binerek miting için Maltepe sahiline geldi. Başbakan'ın konuşmasını yapması için yaklaşık 5 metre yükseklikte, iki tarafında Erdoğan'ın fotoğrafı ve cumhurbaşkanı seçimi için kullandığı amblemin bulunduğu, üzerinde "Milletin Adamı" yazan dev pankart ve ekranın yer aldığı platform oluşturuldu.

Başbakan Erdoğan: Neymiş profesörmüş...
Maltepe'de uçuş yasağı



171 futbol sahası büyüklüğündeki deniz doldurularak inşa edilen 120 hektarlık Maltepe Meydanı'nda ilk kez miting düzenleyen Başbakan Erdoğan'ı dinlemek için meydanı dolduran binlerce İstanbullu havadan da görüntülendi.

Başbakan Erdoğan: Neymiş profesörmüş...

Başbakan Erdoğan, inmeden önce helikopterle meydanın üzerinde tur attı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, bu sırada çektiği fotoğrafı twitter'da paylaştı

Haberin Devamı

ERDOĞAN İSTİKLAL MARŞI İLE KONUŞMASINA BAŞLADI

Başbakan Erdoğan saat 18:40 civarında sahneye çıktı. Erdoğan konuşmasına İstiklal Marşı'nın tamamını okuyarak başladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün anlamlı bir gün Allah sizlerden razı olsun. buradan yayılan umudu Rabbim inşallah daha çoğaltsın. Rabbim burada inşallah diyenlerin yüzü suyu hürmetine duaları kabul etsin.

Bugün biz burada sadece miting yapmıyoruz. Buradan, Iraklı, Suriyeli, Mısırlı, Myanmarlı, Filistinli kardeşlerimize "biz buradayız" diye sesleniyoruz.

Buradan Gazze'nin çocuklarına mazlumlarına selam gönderiyoruz. Biz işte buradayız Gazze, öfkemizle yanan yüreğimizle buradayız.

Elimizle, yapamıyorsak dilimizle gönlümüzle buğz etme görevimizi yerine getirmek için buradayız Gazze.

100 yıl önce askerimizi Şucaiye'den çektik ama gönlümüz yarısı orada Gazze...

Önce Osmanlıyı parçaladılar. Sonra da Filistin için ağır ağır zulüm başladı.
Şu anda orada yaşayan Filistinlilere de tahammülleri yok. istiyorlar ki onlar da sürgüne gitsinler.



"HİTLER'İN YAPMAK İSTEDİĞİNİ BUGÜN İSRAİL YAPIYOR"

Haberin Devamı

Hitler Almanya’da nasıl ari bir ırk oluşturmak istediyse İsrail devleti de orada aynı hedefin peşinden koşuyor.
Türk ABD dostluk grubu bana mektup yazıp güya beni tehdit ediyor.

"CEVAPLARINI ALACAKLAR"

Aynı şekilde yazılı cevabını alacaklar o ayrı ama ben buradan sesleniyorum: kadınları öldürüyorlar ki Filistinli doğurmasınlar, bebekleri öldürüyorlar ki büyümesinler, erkekleri öldürüyorlar ki vatanlarını savunmasınlar.
Öldürdükçe daha da korkacaklar. Kan akıttıkça akıttıkları kanda boğulacaklar. Gün gelecek zulümlerinin hesabını mutlaka verecekler.

Orada 10 tane gazeteci öldürüldü. Ey uluslar arası basın Filistin’de öldürülen gazetecileri neden görmüyorsunuz.
Ey Kılıçdaroğlu Ey Bahçeli sizin gidecek yeriniz var mı? Şimdi de yanınıza ithal bir monşer aldınız. Kılıçdaroğlu İsrail’de basın özgür diyordun. 10 gazeteci öldürüldü. Neden susuyorsun.
Şu anda bizim ekiplerimiz Gazze’de. Irak’ta, Suriye’de insani yardımlarla oradalar.

Haberin Devamı

SUUDİ ARABİSTAN ‘BU ADAMI BURADAN ALIN’ DEDİ

Suudi Arabistan “bu adamı alın buradan” dedi. Biz de “seçimle geldi seçimle geleni alma imkanımız yok” dedik.
Bu bize “benim arkamda durmuyorsunuz” dedi. Ya tamam da sen başarısızsın, beceriksizsin.
Diyor ki “bana nişan taktılar” yahu sen gidesin diye nişan taktılar ama sen o kadar oyaladın ki süre doldu.
Sen nasıl olur da IŞİD’in saldırılarından biz sorumlu tutarsın. Biz tüm bölgete 411 bin kutu ilaç gönderdik.

“BİZ TERCÜMAN MI ARIYORUZ”

Neymiş profesörmüş neymiş 3 dil biliyormuş yahu biz tercüman mı arıyoruz. Tercüman arıyorsak çok. 3 dil –bilen de var 5 dil bilen de var.
Ben işte tercümanlarla götürüyorum işi.
Neymiş babası Mehmet Akif’in arkadaşıymış. Yahu baban çok muhterem bir insan da sana faydası yok ki.
Sonuç İstiklal Marşı’nı bile bilmeyen bir monşer. Sadece monşer değil CHP’nin genel müdürü gibi bu da çarkçı. Bir çarkçı Kemalimiz vardı şimdi de çarkçı Ekmelimiz oldu

Haberin Devamı

"10 AĞUSTOS'TA HESABINI SORACAKLAR"

“Ne diyeyim, profesör, profesör! Bugün yeni bir şey daha söylemiş. ‘Ben edebiyatçıyım, bu işleri iyi bilirim diyor.’ Hazırsanız bir de onu gösterelim. Yahya Kemal’in ‘Süleymaniye’de bayram namazı’ diye bir şiiri yok. ‘Süleymaniye’de bayram sabahı’ diye bir şiiri var. Görüyorsunuz dersini iyi çalışmamış. Çıkmış, “Çekoslovakya devlet başkanı benim arkadaşım” diyor. Ya böyle bir devlet mi kaldı? 21 sene oldu. Yarın da çıkıp Yugoslavya derse, Sovyetler Birliği derse ona da şaşırmayın. Daha seçime bir hafta var, monşerde sigortalar attı. Bu partilerin üst yönetimleri ne olursa olsun, tabanlarında samimi insanlar. Bu insanlar bunu hak etmiyor. İdeolojik oy kullanmayalım. Bu zat siyasetin s’sini bilmez. Daha baştan gaf yaptı. ‘O makamda siyaset yapılmaz’ dedi. İnanıyorum CHP’ye gönül verenler de MHP’ye oy verenler de 10 Ağustos’ta bunun hesabını soracaktır. Pensilvanya, holding medyası getirdiler bu zatı halkın önüne koydular. 40 günde siyasetçi olunmaz. İnanıyorum ki İstanbul bir hafta sonra bu çakma adaya dersini sandıkta verecektir.”

Haberin Devamı

"İSTANBUL TAMAM İNŞALLAH"

İstanbul bir kez daha tamam inşallah. İstanbul tamam ise inanıyorum ki 80 vilayet de tamam inşallah. Biz bu yola kutlu bir şehirden çıktık. İstanbul kutlu başlangıçların yani fetihlerin ve Fatiha’nın şehridir. İstanbul her zaman bizim rehberimiz, ışığımız oldu. Bize kılavuz oldu. İstanbul Türkiye’nin de dünyanın da özüdür, özetidir. Hiçbir zaman makamların, mevkilerin, rütbelerin peşinde koşmadık. Çünkü biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Siyasi mücadelemiz boyunca ben diyenlerden olmadık, biz dedik. Biz milletin aşk ateşinde yanmak için, kavrulmak için yola çıktık. Ben milletimle hemhal olmuşum, sizin zindanınız bana ne yapar? Biz hakka ve halka teslim olmuşuz. Sizin manşetleriniz bize işlemez. Sizin kurşunlarınız, sizin suikast planlarınız, sizin darağacı işaretleriniz bize işlemez.”

“Fatih gemileri karadan yürüttü, biz de insanımızı denizin altından yürüttük Marmaray’la. Çıkmış bu Ekmel ne diyor biliyor musunuz? ‘Marmaray’ı Süleyman Bey başlattı, Bülent Bey başlattı.’ Eline diline dursun. Dersini çalış da gel. Utanmasa Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de onlar başlattı diyecek. Çözüm Süreci sayesinde iki yıldır terör şehitleri gelmiyor. Bayrakları bayrak yapan kandır. Vatan uğruna ölen varsa vatandır. Devletin içinde paralel devlet olmaz. Ben size ne dedim, inlerine gireceğiz dedim. Girdik mi? Daha bitmedi, daha çok çözülecek işler var. Beni dinlediler, bakanlarımı dinlediler. Hiçbir hakim savcı bir başbakanın uluslararası görüşmelerini dinleme hakkına sahip değildir. Öyle tahmin ediyorum ki bu Başbakan olarak İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz belki de son miting olacak. Bu yola İstanbul’da sizlerle birlikte çıktık. Ne yaptıysak, neyi başardıysak sizlerle birlikteydik. Ben bugün İstanbul’a, sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse doğduğum, bu günlere kadar yaşadığım bu şehre defnedilmek benim vasiyetimdir. Biz nereye geldiğinden daha ziyade nereden geldiğini önemseyen bir kültürün mensuplarıyız. Bizin karşınızda başbakan değil, cumhurbaşkanı adayı değil, Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan var.”


Başbakan Erdoğan: Neymiş profesörmüş...
ERDOĞAN KOCAELİ’DE KONUŞTU: 1 LİRA DA OLSA 5 LİRA DA OLSA…

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!