Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Kocaeli'de konuştu

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Kocaelide konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 17:01

Başbakan Erdoğan Kocaeli'deki miting alanına eşi Emine Erdoğan ile birlikte otobüsle geldi. Şiddetli yağış nedeniyle "Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık biz bu yollarda. Şimdi yürüdüğüm tüm yollarda. Bana her şey sizi hatırlatıyor" diyerek konuşmasına başladı.

Haberin Devamı

Önümüzdeki pazar günü bu saatlerde oy kullanılacağını hatırlatan Erdoğan, "Akşam saatlerinde inşallah neticeyi almış olacağız. Tarihimizde ilk kez cumhurbaşkanı halkın oylarıyla seçiliyor. İnşallah pazar günü milletin adayını bizzat sizler seçeceksiniz. Cumhurbaşkanlığı forsu artık bir başka parlayacak. Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız var. Bir başka anlamı var. 16 devleti, sahibi olan milleti de temsil ediyor. Devletin sahibi millettir millet. İnsan varsa devlet vardır. 10 Ağustos da devlet ve millet kucaklaşıyor. Millet sahibi olduğu yıldızı teslim ediyor. Türkiye’nin yıldızı çok daha farklı parlayacak" dedi.

Parelel yapıya değinerek, "Her türlü ahlaksızlığı yaparak milletin seçtiği hükümeti devirmek istediler" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu millete ihanet ettiler. Ülkemiz 30 Mart’ta sandığa gitti. Siz de iradenize, hükümetinize sahip çıktınız. Sizden aldığımız yetkiyle o hainlerden hesap soruyoruz. Ne dedik. İnlerine gireceğiz dedik. Şimdi hukuk yoluyla inlerine giriliyor. 30 Mart ne kadar önemliyse, 10 Ağustos da o kadar önemli. Eski sorunları geride bırakıyor bütün enerjimizle odaklanıyoruz. Önümüzde 2023 hedeflerimiz var. Özgürlükleri, kardeşlikleri daha da pekiştireceğiz."

Erdoğan, ulaşımda ülkenin çağ atladığını, uçakları halkla buluşturduklarını belirterek, "Eskişehir, Sakarya, Kocaeli, İstanbul hızlı tren şehri oldu. Marmaray’ı, İstanbul kadar Kocaeli’nin de hizmetine sunduk. Dünyanın en büyük asma köprülerinden birini Kocaeli’nin Körfezine inşaa ediyoruz. Köprüler, havalimanları ile Türkiye’mizin çehresini değiştiriyoruz" dedi.

"ÇARKÇI EKMEL ÇIKTI"

CHP ve MHP’yi ortaya eser koyamamakla suçlayan Erdoğan, "Kardeşlerim CHP, MHP dışarıdan ithal monşer adayları çıkartıyor. Bunlar milletten yiyecekleri tokadı biliyorlar" diye konuştu. Bu iki partinin cumhurbaşkanlığı için gösterdikleri ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na suçlamalara bulunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstiklal marşıyla ilgili öyle bir şey yaptı ki bilmediğini kameraların önünde açık etti. Sana da yazıklar olsun, seni aday gösterenlere de yazıklar olsun. Senin her yerin profesör olsa ne yazar? Bir de çıkıyor inkar ediyor. Ne inkar ediyorsun, her şey kayıtlarda var. Ben çarkçı Kemal’i tanımıştım ama, bir de çarkçı Ekmel çıktı. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de böyle bir aday seçtikler için bin pişmandır. Bir de ’Edebiyatı iyi bilirim’ diyor. Süleymaniye’de Bayram Namazı diyor. Süleymaniye’de Bayram Sabahı, Ekmel. Pot üstüne pot kırıyor. Kılavuzu karga olanın. nokta nokta. Böyle bir adam Türkiye’de cumhurbaşkanı olabilir mi? Konuştukça batıyor. Değerlerinden haberi yok. İnanıyorum ki CHP, MHP tabanından buna oy çıkmayacak. Özellikle Kocaeli bu monşere hiç yüz vermeyecek."

"BANKALARA GİDİP DESTEKLERİNİZİ YATIRDINIZ MI?"

Erdoğan konuşmasında Kocaeli’nde yaptıklarını anlattıktan sonra, "10 Ağustos için hazır mıyız, güçlü Türkiye’ye evet mi Kocaeli? Maltepe bizi duydu. İstanbul bizi duydu. 10 Ağustos’ta Kocaeli’ni Türkiye duyacak. Abiler ablalar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bankalara gidip desteklerinizi yatırdınız mı? Bir lira da , beş lira da on lira da olsa. Mesele ben bu olayın içinde varım demek. Para falan, miktarı önemli değil. Ama ben de varım bu çok önemli, bunu yapalım. Tarih yazıyoruz tarih" dedi.

Yurt dışında yaşayıp Türkiye’de tatil yapanları da oy vermeye çağıran Erdoğan, "Eskiden sadece giriş ve çıkışta oy kullanılıyordu. Yurtdışındaki kardeşlerimiz isteyen istediği zaman belirlenen 44 gümrük kapısına gidip oyunu kullanır, tatiline devam eder" dedi.

"KOŞAN ERDOĞAN GÖRECEKSİNİZ"

Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde, "Cumhurbaşkanlığı süresince de ülkesine hizmet için koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz. Sizlerden milletimizden bunun için destek istiyorum" dedi.

Kendisine tezahüratta bulunan alandaki partililerden mutlaka sandığa gitmelerini isteyen Erdoğan, "Oyunuzu kullanın. İleride çocuklarınıza torunlarınıza ’Halkın seçtiği cumhurbaşkanına ben de oy kullandım’ diyeceksiniz" diye konuştu. Ardından da alandakilerden Türkiye için, kendisi için, Gazze, Filistin, Mısır, Suriye, Irak’taki mazlumlar için de dua etmelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!