Yıldız savaşları 2015

Güncelleme Tarihi:

Yıldız savaşları 2015
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 23:38

TFF’nin, 2002’de başlattığı her 5 şampiyonluğa bir yıldız verme uygulaması, ezeli rekabete bambaşka bir heyecan getirdi.

Haberin Devamı

29 Ağustos’ta start alacak olan Süper Lig, göğse takılacak yıldız hesapları yüzünden bu kez çok daha çekişmeli ve daha gergin geçecek...

SÜPER Lig’de yeni sezon 29 Ağustos’taki başlama vuruşuyla start alacak... Geri sayım başladı... Ve yeni sezon adeta bir “Yıldız Savaşları”na sahne olacak... Zaten gergin geçen ligimiz, Fenerbahçe ile Galatasaray’ın 4. yıldızı ilk önce göğsüne takma rekabeti nedeniyle daha da elektrikli bir hal alacağa benziyor. Beşiktaş ve Trabzonspor da bu zevki onlara tattırmamak için ter dökeacek. TFF’nin 2002’de her 5 şampiyonluk için vermeye başladığı ‘1 yıldız’ uygulaması maalesef futbolumuzda bir güzellik olmak yerine, gerilim sebebi oldu...

BEŞiKTAŞ’A EKSTRA iKi ŞAMPiYONLUK

YILDIZ uygulaması başlatıldığı sene zaten tartışmaları da beraberinde getirmişti. Beşiktaş, deplasmanlı profesyonel ligin başlamasından önce de Türkiye’yi iki kez Avrupa’da şampiyon unvanıyla temsil etmiş olması sebebiyle hanesine iki şampiyonluk daha yazılması gerektiğini talep etmiş ve federasyon da bunu onaylamıştı.
Buna göre siyah beyazlı ekibin lig hesabında şampiyonluğu 11, yıldız hesabındaysa 13 olarak görülüyor..

Haberin Devamı

ESKi ZAFERLERDE FENERBAHÇE FARK ATIYOR

Bu karar haliyle diğer kulüplerin tepkisini çekti. Ne var ki bu yıl da bazı F.Bahçe üyeleri tarih boyunca alınan tüm şampiyonlukların hesaba katılması yönünde talepte bulundu. TFF bunu da kabul etse F.Bahçe 28, G.Saray 20 ve Beşiktaş da 18 şampiyonluğa yükselecekti. Buna göre de Kanarya 5, Aslan 4 ve Kartal da 3. yıldızı göğsünde taşıyacaktı.
Şampiyonlarımıza büyüklüklerinin sadece bu tür yıldızlarla ölçülmeyeceğini hatırlatıp, dostça bir mücadele dileyelim.

FENERBAHÇE

1967-68
1982-83
2003-04

KADRO: Ali, Hazım, Yavuz, Şükrü, Levent, Özcan, Numan, Serkan, Fuat, Ziya, Özer, Ercan, Yılmaz, Şeref, Ogün, Abdullah, Can, Yaşar, Nedim, Raşit, Birol, Erdinç, Selim, Yakup.

* 1967-1968 Teknik Direktör: ignace Molnar

KADRO: Yaşar, Nurettin, Erdoğan, Güngör, Alpaslan, Cem, Özcan, Osman, B.Mehmet, Arif, Begovic, Müjdat, Onur, Mahmut, Zafer, Sertaç, Mustafa, Sedat, Selçuk, K.Hasan, B.Hasan, Bahtiyar, Zeynelovic, Önder.

Haberin Devamı

** 1982-1983 Teknik Direktör: Branko Stankovic

KADRO: Enke, V. Demirel, V. Babacan, R.Biler, C. Arat, Fatih Akyel, Petkov, İ. Güldüren, K.Aslan, Kerim, M. Hanefi, Aurelio, M. Yozgatlı, S.Akın, O. Adın, Hooijdonk, S. Şahin, S. Şentürk, Rebrov, Servet, S. Tomas, T.Şanlı, Ü.Özat, Y. Şimşek.

*** 2003-2004 Teknik Direktör: CHristoph Daum

GALATASARAY

1971-72
1993-94
2001-02

KADRO: Yasin, Nihat, Ekrem, Muzaffer, Tuncay, Tarık, Aydın, Samim, Savaş, Olcay, Bülent, Metin, Ayhan, Ahmet, Gökmen, B.Mehmet, Suphi, Uğur, Yıldırım,

* 1971-1972 Teknik Direktör: Brian Birch

KADRO: E. Keser, A.Erdem, B. Babaoğlu, Bülent Korkmaz, C.Arslan, Götz, H.Şükür, H. Hamzaoğlu, İsmail Demiriz, K.Türkyılmaz, M.Korkmaz, Nezih Ali Boloğlu, O.Buruk, Stumpf, Ljong, S.Kaya, T.Kerimoğlu, U.Tütüneker, Y. Tepekule.

Haberin Devamı

** 1993-1994 Teknik Direktör: Rainer Hollmann

KADRO: Mondragon, Fleurquin, Arif Erdem, B. Göktan, B.Akın, A. Akman, B.Korkmaz, Capone, E. Aşık, E.Penbe, F.Akyel, Popescu, Victoria, H.Ünsal, H. Şaş, Niculescu, K.İnan, Jarde, M.Bölükbaşı, M.Güven, Mpenza, S. Akyüz, Perez, S.Kaya, Ü.Davala, V. İnceefe.

*** 2001-2002 Teknik Direktör: Mircea Lucescu

BEŞİKTAŞ

1966-67
1991-92

KADRO: Necmi, Sabri, Erkan, Sami, Fehmi, Suat, Süreyya, Kaya, Cevdet, Sanlı, Küçük Ahmet, Kuzman, Yusuf, Büyük Ahmet, Fethi, Faruk.

* 1966-1967 Teknik Direktör: Lubija Spajiç

KADRO: Bako, Metin Akçevre, G.Keskin, K. Akbulut, Ulvi Güveneroğlu, Mutlu Topçu, Recep Çetin, Rıza Çalımbay, Metin Tekin, Ali Gültiken, Sergen Yalçın, Feyyaz Uçar, Hamit Yüksel, M.Özdilek, Şenol Fidan, Turan Uzun, Zeki Önatlı, Zejer Adam.

Haberin Devamı

** 1991-1992 Teknik Direktör: Gordon Milne

TRABZONSPOR

1980-81

KADRO: Şenol, Alper, Turgay, Necati, Hüsnü, Ahmet, K.Şenol, Güngör, Cengiz, Mustfa, Arif, Ali Osman, Abdülkadir, Galip, Tuncay, İbrahim, Metin, Sinan, İskender, Bahattin

* 1980-1981 Teknik Direktör: Özkan Sümer

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!