CHP, bağışların peşinde

Güncelleme Tarihi:

CHP, bağışların peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:48

CHP, Cumhurbaşkanlığı seçim bağışlarının şeffaf olması gerektiğinden yola çıkarak, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yapılan bağışları TBMM gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a yönelttiği soru önergesinde, “Recep Tayip Erdoğan’ın bağış paralarının miktarını açıklamamasının nedeni nedir?” dedi. Tanrıkulu, bir işadamının 200 işçisi üzerinden 2 bin, 5 bin ve 9 bin liralık parçalar halinde bağış yaptığı iddialarının doğru olup olmadığını da gündeme taşıdı. Tanrıkulu önergesinde, şunları sordu: “Yurtdışı off shore hesaplarından Recep Tayip Erdoğan’ın hesaplarına bağış yapıldığı iddiası doğru mudur? Çalıştırdıkları işçiler adına hesap açtırarak Erdoğan’a bağışta bulunan tüm işadamları kimlerdir?
Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi destekleyen tweetler atan “Akkulis” adlı hesaptan Erdoğan’ın seçim kampanyasına bugüne kadar 90 bin 382 kişinin 24 milyon 337 bin 697 lira bağış yaptığı iddia edilmişti. Ancak daha sonra bu bilgilerin yer aldığı tweet silindi.
Diğer iki cumhurbaşkanı adayından Selahattin Demirtaş’a bugüne kadar 3 bin 689 kişi bağış yaparken, 753 bin 133 TL toplandı. CHP ve MHP’nin ortak çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na ise 2 bin 172 kişi bağış yaptı, toplam 2 milyon 130 bin 922 TL toplandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!