Burdur medeniyeti yeniden keşfedildi

Güncelleme Tarihi:

Burdur medeniyeti yeniden keşfedildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:23

TÜRKİYE’nin, İngiliz Kate Clow tarafından bulunan Likya ve St. Paul uzun yürüyüş yollarına, Türk buluşu bir yol ekleniyor: Hanlar Yolu. Burdur-Antalya arasında 5 han, İnsuyu mağarası ve Sagalassos Antik Kenti’nden geçecek 100 kilometrelik yolun 5 günde yürünmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

ROMA TARZI

Türkiye Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (TÜBİKAM) yürüttüğü ‘Burdur’un Yerel Dinamikleri’ projesi çerçevesinde 5 biliminsanı Osmanlı’nın ticaret için kullandığı güzergahı 3’üncü yürüyüş yolu olarak belirledi. Başkan Prof. Dr. Alemdar Yalçın, Makedon kralı Büyük İskender, Anadolu Selçuklu hükümdarı Alaeddin Keykubat, Pers kralları ve Romalı General Manlius’un kullandığı, “Via Sebaste” de denilen yolun trekking yolu haline getirilmesiyle kente turistlerin çekilebileceğini söyledi. 2015’te açılması planlanan yolun Romalıların kilometre gösteren mil taşlarına benzer taşlarla döşenmesi planlanıyor.
BOTANİK TUR
Yolun flora ve fauna turları için de kullanılması öngörülüyor. Burdur’un en zengin bitki çeşitliliğine sahip yerlerin başında geldiğini söyleyen flora uzmanı Prof.Dr. Hayri Duman yolun bitki haritasını çıkaracak. Yol üzerinde yaşayan kelebek, sürüngen, memeli ve kuşlarla ilgili fauna tespiti de yapılacak. Projeyi hazırlayacak olan Dağcılık Federasyonu Hatay il temsilcisi ve öğretim üyesi Doç. Dr. Yaşar Ergün ise, “Avrupa’da yürüyüş yolları medeniyet göstergesi. Antalya’ya gelen 13 milyon turistin onda birini hedeliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!