İsrail’inki can öbürleri patlıcan mı

Güncelleme Tarihi:

İsrail’inki can öbürleri patlıcan mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:23

CUMHURBAŞKANI adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, “Bizim polisimiz İstanbul Taksim’de camı çerçeveyi kıran, insanları yaralayan, esnafa zarar veren Vandallara biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdiğinde Batılı ülkeler, Batılı uluslararası medya ayağa kalkıyor günlerce bunu konuşuyorlardı. Ey Amerika sen de konuşuyordun. Ey Batı sen de konuşuyordun. Şimdi neredesiniz? Avrupa neredesin, Amerika neredesin soruyorum. Cevap var mı? Yok” dedi. Erdoğan konuşmasına gelen bir telefon yüzünden 6 dakika ara verdi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmaları için dün Balıkesir ve İzmir’e gelen Erdoğan, şunları söyledi:

ÇOCUK KATİLLERİ

Dün sabah 72 saatlik bir ateşkes sağlandı. İsrail her zaman yaptığı gibi hukuku ve anlaşmaları çiğnedi. Bunlar kana doymaz ama inanın o doyamadıkları kanda boğulup gidecekler. O çocukların, o bebeklerin, o masum kadınların kanında boğulup gidecekler. Bu arada devletler sussa da dünya halkaların haykırışları devam ediyor. İsrail, 7 Temmuz’da başlattığı saldırılarda Gazze’de şehit olanların sayısı 1500’ü aştı. Ramazan dinlemediler, bayram demediler ölüm kustular. İsrail, Hitler’i aratmayan bir soykırım yaparken, ne Ortadoğu’ya ne de dünyaya asla barış gelemez. Gazze’de 1500’den fazla insan hayatını kaybetti. Şimdi bir tane askerleri esir alındı diye İsrail feryat ediyor. Şimdi sen bir askerinin esir alınmasını konuşuyorsun da bu 1500 tane şehidin 7 bini aşkın yaralının hesabını kim verecek. Seninki can da öbürküler patlıcan mı ya, patlıcan mı? Batılı yetkililer Gezi olayları kadar bile bunu gündemlerine taşımadılar. Hatta bazı ülkeler, Gazze için protestoları yasakladılar.

İsrail’inki can öbürleri patlıcan mı


BİZ KURTARACAĞIZ

Pensilvanya’nın kuyruğunda uçuruma doğru gidiyorlar. Bize şantaj yaptılar boyun eğmedik. Bunlara şantaj yapıyorlar, boğun eğdiler. Bu şantajdan da onları biz kurtaracağız. ‘İnlerine gireceğiz’ dedik. Girdik mi, devam ediyor bitmedi. Şu anda İstanbul’da şov yapıyorlar. Şovmenler de hesabını verecek.

PROFESÖRLÜK BİR YERE TAŞIMAZ

(Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Edirnekapı Şehitliği’nde İstiklal Marşı’nın bir kıtasını okuyup ‘Akif’in meşhur şiiri ve mısraları. Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde’ dediği bölümü 4 kez izlettirerek) Evet, babasının arkadaşı merhum Akif... Ekmel Bey diyor ki Çanakkale Şehitleri herhalde.’ Kılıçdaroğlu’nun çakma olduğunu biliyordum da bunun çakma olduğunu yeni öğrendim. Dürüst ol be. Elinde bir profesör olması seni bir yere taşımaz.

6 dakika telefon molası

Haberin Devamı

SAAT 14.00’te başlaması gereken Balıkesir mitingine 1 saat 45 dakika rötarlı gelen Erdoğan, konuşmasının 14’üncü dakikasında “Bir dakikanızı rica ediyorum” diyerek sahne arkasına geçti. Erdoğan, 20’inci dakikada geri gelerek konuşmasına devam etti. Erdoğan’ın bu 6 dakikada çok önemli bir telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!