Adada bisiklete binecekti

Güncelleme Tarihi:

Adada bisiklete binecekti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:23

Kabataş’ta önceki sabah dehşet saçan belediye otobüsünün çarptığı taksinin altında kalarak ağır yaralanan üniversite öğrencisi Kübra Dere’nin kopma noktasına gelen bacağı 4.5 saat süren ameliyatla dikildi.

Haberin Devamı

ADALARA gitmek için iskelede beklediği sırada İETT otobüsünün altında kalan ve bacağı kopma noktasına gelen İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Kübra Dere (19) geçirdiği ameliyatın ardından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisine alındı. Sağ bacağının diz altında ciddi kırıklar oluşan Dere’nin kopma noktasında gelen bacağı 4.5 saat süren ameliyatın ardından yerine dikildi. Ameliyat sonrasında yoğun bakım servisine kaldırılan Kübra Dere, ailesiyle sabah saatlerinde görüştü. Ağabey Fahri Dere şunları anlattı: “Sabah yanına giderek çorba ve su içirdik. Çok korkmuştu. ”

‘ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM’

“Bize ‘Öleceğimi düşündüm’ dedi. Okulu sordu, nasıl gideceğini düşünüyordu. Kaydını dondurabileceğimizi söyledik. Ağrıları vardı. Biz kaza anında kardeşimle yan yanaydık. Bayram tatilini ev taşıyarak geçirdik. Bu yüzden cuma gününü Adalar’a gitmek için yola çıktık. Kardeşim bisiklete binmeyi çok seviyordu. Heybeliada’yı çok seviyordu. Orada bisiklete binecekti. Nasip olmadı. Kaza anında kardeşim arabanın altında kaldı. Hemen ona yardıma koştum. Zaten o zaman da bilinci açıktı. Bacağı sallanıyordu. Şimdi ameliyat oldu ve gözetim altında tutuluyor. Doktorlar bacaktaki doku uyumuna bakacaklar. Önemli olan ayağının iyi olması.”

‘Kaza teknik arızadan’

Haberin Devamı

KAZADA hafif şekilde yaralanan ve hastanede ayakta tedavi gördükten sonra Karaköy Polis Merkezi’ne götürülen otobüs şoförü Eyüp Er ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Ellerine kelepçe takıldığı görülen 23 yıllık otobüs şoförü Eyüp Er, savcılık sorgusunda “Olay günü 63 numaralı Kağıthane-Kabataş otobüsünü kullanıyordum. Kabataş’ta durağa yanaştım. Kalkarken, aracı çalıştırma düğmesine bastım. Sonra otobüs kendi başına gitmeye başladı. Fren tutmuyordu. Direksiyonu sağa doğru kırdım. Buradaki taksilere ve büfeye çarptım. Kaza araç arızası nedeniyle oldu” dedi.

Yine otobüs, yine gerilim
İSTANBUL Kabataş’ta meydana gelen otobüs kazasının ardından dün 12.00 sıralarında bir kaza da Etiler Nispetiye Caddesi’nde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre İstanbul Otobüs A.Ş.’ye ait 59 RS Sarıyer-Rumelihisarüstü seferini yapan otobüs önündeki taksiye çarpmamak için direksiyonu cadde kenarında bulunan restorana doğru kırdı. Restoranın bahçesi hasar gördü. Kaldırıma çıkan otobüs daha sonra kaza yerinden çekildi. DHA

Haberin Devamı

Kazalardan sonra İETT toplandı
OTOBÜS kazaları üzerine özel halk otobüsleri için yeni önlemler alındı. Buna göre, yaklaşık 4 bin şoför, psikoteknik muayeneden geçirilecek, hız sınırları ve çalışma süreleri denetlenecek, manevi hali riskli görülen şoför o gün trafiğe çıkarılmayacak. İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci ve Özel Halk Otobüsü Şirketleri yöneticileri toplantı yaparak kararların yarından itibaren uygulanacağını söyledi. m AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!