İlahiyatın acı günü

Güncelleme Tarihi:

İlahiyatın acı günü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:22

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 64 yaşında yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Akdemir, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. Akdemir, için fakültede tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Tefsir üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Prof. Dr. Salih Akdemir, önceki akşam geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Akdemir'in cenazesi uzun yıllardır görev yaptığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne getirildi. Aile yakınları, mesai arkadaşları ve öğrencilerinin katıldığı törende Akdemir için cenaze namazı kılındı. Okunan dualar sırasında ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törende konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de, ilahiyat konusunda bir merkez kurarak ismini YÖK'e gönderdiklerini ve kendisinin de o merkezde müdür olarak görmek istemesine rağmen ömrünün buna yetmediğini söyledi. Düzenlenen törenin ardından Prof. Dr. Akdemir'in cenazesi memleketi olan Bursa'ya gönderildi.
Arapça, Akkadça, İbranice, Aramice, Latince, Klasik Yunanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, İngilizce, Almanca, Boşnakça bilen Akdemir, 30 dille ilgileniyordu. Akdemir’in en önemli araştırma alanlarından biri ‘Vahye Dayalı Dinlerin Aşkın Birliği’ eseri oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!