Herkes onu çok özlüyor

Güncelleme Tarihi:

Herkes onu çok özlüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 01:34

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti’nin unutulmaz Başkanı İsmail Sivri, ölümünün yedinci yılında, Alsancak Kıbrıs şehitleri Caddesi’ndeki heykeli önünde anıldı. Anma törenine Sivri’nin kızı Hikmet Gökmen, oğlu Talat Sivri, yeğeni Dr. Serap Alper, damadı ve meslektaşları katılıp heykeline kırmızı karanfiller bıraktı.

Haberin Devamı

İzmir’i Sevenler Platformu Derneği Başkanı Sancar Maruflu, Sivri’nin her zaman güldüğünü belirtti, “Kızgınlıkları, küskünlükleri sona erdiren, boyu küçük, aklı büyük bir insandı. İsmail Sivri Atatürkçü ve cumhuriyet adamıdır. Hataları gördüğü zaman doğruları söylerdi. Tam bir cumhuriyet beyefendisiydi. 14 yıl başkanlık yaptığı cemiyette, yardıma muhtaç olan herkese koşardı. Sorununu çözerdi. Sıkıntıyı, sorunları halleden bir başkandı. Bazen de belediye başkanlarıyla karıştırılırdı” dedi.

Adam gibi adamdı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel de, “İsmail Sivri, bizim için bir öğretmendi. Federasyon kurucu başkanı ve yazardı. Adam gibi adamdı” diye konuştu.
Gazeteci ve Konak eski Belediye Başkanı Erdal İzgi ise gelecek yıl İsmail Sivri okuma evleri projesini hayata geçireceklerini belirtti, “Sivri, okur yazardı. Yazdığını bir daha okurdu. Okuma yazmayı çok severdi” dedi. Sivri’nin kızı Hikmet Gökmen, “Bu kadar iyi özelliği olan bir babanın kızı olmak benim için mutluluk verici. O herkesin babasıydı. Biz onu yedi yıldır özlüyoruz. O gerçekten bir babaydı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!