Kaan’ın yaşamı kemik iliği nakline bağlı

Güncelleme Tarihi:

Kaan’ın yaşamı kemik iliği nakline bağlı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:22

KÖYPCEĞİZi’de yaşayan ve bir akaryakıt istasyonunda pompa görevlisi olan Kenan Baylan (31) ile eşi Müjde Baylan’ın (22) 18 ay önce, Kaan adını verdikleri oğulları doğdu.

Haberin Devamı

Çift, 3.5 aylıkken sünnet ettirdikleri Kaan’ın erkeklik organında bir süre sonra oluşan şişlikten şüphelendi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ndreki testlerde Kaan’ın kemik iliği hücrelerinin yetersiz olduğu belirlendi. Bir süre burada tedavi edilen Kaan, daha sonra Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Durumu her geçen gün kötüye giden minik Kaan, son olarak 24 Temmuz’da Ege Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi.

Uygun doku aranıyor
Kenan Baylan, oğlunun yoğun bakım ünitesinde iki kez makineye bağlandığını, kemik iliği nakli yapılmaması halinde bir kez daha aynı durumun yaşanacağını, buna dayanma şansının çok az olduğunu söyledi. Eşinin çocuğunun yanında kaldığını, kendisinin de otomobilinde yatıp kalktığını anlatan Baylan, şunları söyledi:
“İnsanlarımız maalesef bilinçsiz, kan örneği vermekten korkuyorlar. Ülkemizde yeterli kan örneği yok, bu nedenle oğluma uygun kemik iliği bulunamadı. Bizim dokumuz da uyuşmadığı için nakil yapılamıyor. Kemik iliği nakli gerekiyor. 7 kez kemik iliği testi yapıldı. Hiçbirinde lösemi tespit edilemedi.”
Müjde Baylan ise “Neredeyse 50 gündür evimize girmedik. Ne bizim, ne de akrabalarımızın dokuları uymadı. Uygun dokunun bulunması için doktorların araştırması sürüyor. Çare, uygun kemik iliğinin bulunmasında” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!