'Putin leopar, Obama finoyla...'

Güncelleme Tarihi:

Putin leopar, Obama finoyla...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 11:56

Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i bir leopar, ABD Başkanı Barack Obama’yı ise bir finoyla birlikte poz verirken gösteren iki fotoğrafı Twitter’da paylaşarak tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Rogozin fotoğraflarla ilgili, “Bizim farklı değer ve müttefiklerimiz var” ifadesini kullandı.

Rogozin’in Obama ile Putin arasındaki farkı gösterdiğini iddia ettiği bu paylaşımı, ABD’nin Ukrayna’da ayrılıkçı militanlara destek veren Rusya’nın finans, silah ve enerji endüstrilerine uyguladığı yaptırımları artıracağını açıklamasının ardından geldi.

Obama, söz konusu yaptırımların “Rusya’nın hali hazırda zayıf olan ekonomisini daha da zayıflatacağını” iddia etmiş, “Rusya bir kez daha kendini uluslararası toplumdan izole ediyor, onlarca yıldır gösterilen tüm ilerlemeleri silip atıyor. Aslında böyle olması gerekmiyor. Bu Putin’in yaptığı bir seçim” demişti.

Putin AB ve ABD’nin Rusya’ya yaptırım uygulama kararı almasıyla ilgili resmi bir açıklama yapmamış, Rusya Dışişleri Bakanlığı ise yaptırımların “sorumsuz ve delice” olduğunu ve Rusya kadar diğer ülkelere de zarar vereceğini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!