Hadi oradan canım sen de

Güncelleme Tarihi:

Hadi oradan canım sen de
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:26

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın “İstiklal Marşı’nı bilmiyor” eleştirisine, “Çirkin siyaset bu. Her yerde yalan söylüyorlar. Şimdi de İstiklal Marşı’nı bilmiyormuşum! Hadi oradan canım sen de. Siz daha İstiklal Marşı’nı öğrenmeden, ben anamın sütünü emerken öğrendim” diye tepki gösterdi, Adana Seyhan Belediyesi Kültür Sarayı Mehmet Âkif Ersoy Salonu’nda, ardından da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÂKİF ÇANAKKALE İÇİN SÖYLEDİ

“İstiklal Marşı’nı bilmediğimi söylüyorlar, çirkin siyaset bu. İftira atıyorlar. Bunu başörtüsü konusunda da yaptılar, söylemediğimi söylediler. Her yerde yalan söylüyorlar. Türkiye’nin Arap kardeşler arasındaki sorunlarda taraf tutmamasını söyledim, bunu Filistin için söyledim, dediler. Yalan söylediler. Birileri Arap kardeşler arası kavgayı destekledi, peki ne oldu? Etrafımız ateş çemberi oldu. Şimdi de İstiklal Marşı’nı bilmiyormuşum! Hadi oradan canım sende.

Hayretler içerisinde kalıyorum. Arife günü şehitlikte şehitlerin ve baba dostu Akif’in kabrinde Fatiha okudum. Şehit yakınları etrafımda toplandılar; devletin kendilerinin kapısını çalmadığından, evlatlarını şehit edenlerle meşgul olduğundan yakındılar. Ben orada iki mısra okudum. Bir soru üzerine, toprağı sıkınca şehit fışkıracağının anlatıldığını, bunun da Çanakkale şehitleri ile ilgili olduğunu söyledim. Akif bu mısraları daha çok Çanakkale için söyledi, öyle yorumluyorum.

Haberin Devamı

HELAL OLSUN SEVİYE BUYSA

Şimdi beni edebiyattan imtihan edenler şunu düşünmeli: Ben bu edebiyatı çok iyi bilirim. Beni su parası, ekmek parası, başörtüsünden imtihan ettiler. Buradan da etmek isteyenlere şu şıkları söylüyorum: İstiklal Marşı, Çanakkale Şehitleri, Fuzuli ve Yahya Kemal’i seçsinler. Ama ister sınıf geç, ister geçme, hepsinden önemlisi insanların edepten ve ahlaktan sınıf geçmesidir.

Bana ‘monşer’ dediler, şimdi de İstiklal Marşı bilmiyor diye suç yüklüyorlar. Helal olsun, seviye buysa, diyecek lafım yok. Ben yine ‘Sayın Başbakan’ diyorum. Çünkü benim devlet terbiyem bu. Ama eminim birileri Sayın Başbakan’ın eline bir kâğıt veriyor falan ama bunların hiçbirine cevap veremiyorum. Bizim ailemizde Akif var, onunu emanetine hiçbir zaman ihanet etmedik. O şiirdeki bütün kelimelerin altına imzamı atarım; çünkü ben Türk oğlu Türk’üm başka hiçbir bayrağım, pasaportum ve başka millete tabiyetim olmadı.

BAŞBAKAN'LA TARTIŞMAYA HAZIRIM

Bütün vatandaşlarımızın kafasında seçimlere hile karışması kuşkusu var. Vatandaşın oyu dürüstçe sonuca yansımıyorsa o çok ayıplı bir seçim. Geçen seçimlerde yaşadık. Ama gerçek ortaya çıktı çünkü vatandaş sahip çıktı. İstediğimiz vatandaşın sahip çıkması, herkesin görev alması lazım.

Haberin Devamı

Başbakan ile ilk günden, tartışma programına hazır olduğumu söyledim ve hazır olduğumu yeniden söylüyorum. Hep mağduriyet içindeler, 12 yıldır iktidarının tüm nimetlerinden yararlanıyorlar ve bugün de yararlanıyorlar ama mağdurlar! Çünkü vesayet sistemi var, hep onları engelliyorlar! Bir tek kendi getirdikleri Sayın Cumhurbaşkanı Gül kaldı, onu da ortadan kaldıracaklar! Cevap versinler, varsa niye kaldırmadın? Ayrıca adresini de söyleyiniz. YÖK’ü, niye kaldırmadınız, sendika kanunlarını niye değiştirmediniz, barajları niye kaldırmadınız? Bunlar 12 Eylül’ün vesayet mirasları. Bunlar niye kaldırılmadı?

IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DİK ALASI

Gelelim asıl büyük belaya: IŞİD, terörist örgütün en dik alasıdır. Bu sadece bize değil bütün dünyaya yöneliktir. Hz. Yunus’un mezarını, kiliseleri, kubbeleri, türbeleri yıktılar. Türkmen kardeşlerimizi diyarlarından kovdular. Genç kızlarımıza mükerreren tecavüz edip, elektrik direklerine asıp öldürdüler. Bunlar böyle cirit atıyorlar, bizim kevgire dönmüş sınırlarımız etrafında. Ve biz bunlara terörist diyemiyormuşuz. Ben şahsen diyorum. Çünkü ben bunları çok iyi tanıyorum. El Kaide’yi, Nusra’yı, BOKO’yu... Bunları çok iyi bilirim.”

Haberin Devamı

BEN TÜRK OĞLU TÜRK’ÜM

SEÇİM çalışmaları için Adana’ya gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, hayatını kaybeden şarkıcı Murat Göğebakan’ın babasının evi önüne kurulan taziye çadırını ziyaret edip, başsağlığı diledi. Göğebakan’ın amcası Yusuf Göğebakan ile taziye çadırında yan yana oturan İhsanoğlu, “Kendisi Türkiye’ye mal olmuş bir sanatçıydı” dedi. Dün sabah programına Havalimanı Kavşağı’ndan başlayan İhsanoğlu’nu MHP ve CHP milletvekilleri ile belediye başkanları davul zurnayla karşıladı. “Barış için Ekmeleddin” sloganları atan vatandaşlar, İhsanoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. Bakımyurdu Caddesi’nden D400 Karayolu boyunca vatandaşları selamlayan İhsanoğlu’na bir vatandaş ekmekle karşılık verdi. Daha sonra Vali Mustafa Büyük ile makamında basına kapalı bir görüşme yapan İhsanoğlu, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. Sözlü, İhsanoğlu’na bir kurt heykeli ve kilim hediye etti.

Haberin Devamı

Hanımefendiler kahkaha atmayın ceza yazarım
EKMELEDDİN İhsanoğlu, Adana’da seçmenlerle öğle yemeğindeki buluşmasında sözlerine, “Hanımefendiler, sakın ola kahkaha atmayınız, ceza yazarım” esprisiyle başlayınca salondaki kadınlardan kahkahalar yükseldi. İhsanoğlu, kendisinin darbecilikle suçlandığını belirterek, “Tankım, topum, askerim yok ama darbe yapmışım. Geçen sene Mısır’da Sisi ile darbe yapmışım, haberiniz var mı? Böyle şey olur mu, böyle düşman yaratılır mı? Böyle düşman yaratmaya siyaset üstatları bir isim bulmalı” dedi.

Kahkahalı protesto

? MUĞLA'nın Datça ilçesinde bir grup kadın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ‘kadınların kahkaha atmasıyla ilgili yaptığı konuşmayı’ kahkaha atarak protesto etti. Datça Dayanışma Platformu'nun çağrısı üzerine Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan bir grup kadın, ellerinde 'Gülmek, devrimci bir eylemdir', 'Direkler üstünde gülüyorum', 'İffetliyim gülüyorum', 'Tam iffetli olacaktım ki, bir kahkaha kopuyor' ve 'Gülüyorum öyleyse iş üstündeyim' yazılı dövizler taşıdı. Hemcinslerini sokağa çıkmaya çağıran işçi emeklisi 58 yaşındaki Pakize Ergin, “Eğer bugün sokağa çıkmazlarsa, yarın hiç çıkamayacaklar. Türkiye, İran olmayacak” dedi. Mehmet ÇİL / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!